347
Το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα στην πλατεία της Τάιμς Σκουέρ | REUTERS/Mike Segar

Νέα Υόρκη: Αυτοκίνητα έπεσαν σε πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ και στο Στάτεν Αϊλαντ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 19:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/05/2017 18:05
Το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα στην πλατεία της Τάιμς Σκουέρ
|REUTERS/Mike Segar

Νέα Υόρκη: Αυτοκίνητα έπεσαν σε πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ και στο Στάτεν Αϊλαντ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 19:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/05/2017 18:05

Συναγερμός είχε σημάνει στην καρδιά της Νέας Υόρκης την Πέμπτη. Ενα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πεζούς, στην πλατεία της Τάιμς Σκουέρ, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- και τουλάχιστον είκοσι δύο να τραυματιστούν.

Παράλληλα, μόλις λίγα λεπτά αργότερα, συνέβη δεύτερο παρόμοιο περιστατικό στο Στάτεν Αϊλαντ, όταν άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων τρία διαμετακομίστηκαν σε νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση. Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διασταύρωση Μπρόντγουεϊ και Κάσινγκτον.

Αλλά σύμφωνα με το New York Daily News, προκλήθηκε από τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων που σημειώθηκε στο λιμάνι του Ρίτσμοντ στις 11:40 π.μ τοπικη ώρα.

Οσο για το πρώτο περιστατικό, στην Τάιμς Σκουέρ, το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, ανέφερε πως προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους οι οποίοι ήταν πεσμένοι στο έδαφος.

Το ατύχημα συνέβη στη διασταύρωση 42ης και 7ης λεωφόρου της Νέας Υόρκης.

Οι Aρχές της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι τα θύματα που τραυματίστηκαν είναι 13 ενώ το RT ανεβάζει στους 20 τον αριθμό των τραυματιών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου -26χρονος μαύρος από το Μπρονξ- κινήθηκε αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτυπώντας πεζούς.

Ο οδηγός έχει τεθεί υπό κράτηση και έχει ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με την Αστυνομία να θεωρεί ότι δεν πρόκειται για ενέργεια με «άρωμα» τρομοκρατίας, αλλά για δυστύχημα. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο οδηγός ήταν δράστης και, στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης μετά τη ληστεία που είχε διαπράξει, έριξε το αυτοκίνητό του σε στύλο σκοτώνοντας τη 18χρονη Αλίσα Ελσμαν, η οποία ήταν τουρίστρια από το Μίσιγκαν, αλλά και τραυματίζοντας ακόμα 22 άτομα.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης είχε αποκλείσει την περιοχή.

Χρήστες του Twitter ανέβασαν φωτογραφίες από το σημείο του συμβάντος, στις οποίες διακρίνεται ένα μπορντό αυτοκίνητο να έχει γείρει στο πλάι και να βγάζει καπνούς, αλλά και τραυματίες να βρίσκονταν στο έδαφος.

Σε βίντεο, που επίσης διακινείται μέσω του Twitter, φαίνονται οι τραυματίες και κάποιοι άνθρωποι να προσπαθούν να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι από κόσμο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...