442
Η άτυχη Σίλια Χόλινγκγουορθ | bradfordonav​on.com

Αυτή ήταν η βρετανίδα τουρίστρια που κατασπάραξαν αδέσποτα σκυλιά στη Ροδόπη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:01
Η άτυχη Σίλια Χόλινγκγουορθ
|bradfordonav​on.com

Αυτή ήταν η βρετανίδα τουρίστρια που κατασπάραξαν αδέσποτα σκυλιά στη Ροδόπη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:01

Τραγική κατάληξη είχε η 62χρονη βρετανίδα τουρίστρια, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας Ροδόπης, από το απόγευμα της Πέμπτης και έπειτα από επίσκεψή της σε αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Οι διασώστες βρήκαν την τουρίστρια νεκρή στην περιοχή του Πύργου Πετρωτών, ενώ το σώμα της ήταν σε άθλια κατάσταση, προδίδοντας ότι δέχθηκε επίθεση από άγρια ζώα – σκυλιά, εν προκειμένω.

Την Πέμπτη, η άτυχη γυναίκα έκανε με τα πόδια την παραλιακή διαδρομή μεταξύ Μεσημβρίας-Πετρωτών και Μαρώνειας. Ομως, σε κάποιο σημείο της διαδρομής δέχτηκε επίθεση από σκυλιά, όπως η ίδια ισχυρίστηκε ζητώντας βοήθεια τηλεφωνικά από συγγενείς της στη Βρετανία. Από εκείνη τη στιγμή κόπηκε η επικοινωνία με το κινητό της γυναίκας, καθώς -παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των συγγενών της να επικοινωνήσουν μαζί της- αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Οι συγγενείς ειδοποίησαν την Αστυνομία και μέσω αυτής ειδοποιήθηκε η βρετανική πρεσβεία στη χώρα μας.

Οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό της, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το Σάββατο, με τους διασώστες να βρίσκουν, δυστυχώς, την 62χρονη τουρίστρια νεκρή.

Σύμφωνα με την Telegraph η γυναίκα ήταν λάτρης της Ελλάδας, την οποία ήθελε να μάθει ακόμη περισσότερο και γι’ αυτό είχε προγραμματίσει το ταξίδι της στη Θράκη. Κανείς δεν περίμενε, όμως, ότι θα είχε αυτή την τραγική κατάληξη.

Η 62χρονη, ονόματι Σίλια Χόλινγκγουορθ, είχε καταγωγή από το Μπράντφορντ, ενώ εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Κάποιοι ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα ότι ήταν και καθηγητής Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρόλο που η Telegraph δεν μπόρεσε να το επιβεβαιώσει τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο.

Το σίγουρο είναι ότι η εκλιπούσα είχε δωρίσει χρήματά της σε ελληνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, βοηθώντας τους σύριους πρόσφυγες στη χώρα μας. Η Χόλινγκγουορθ ήταν υπάλληλος της Πανεπιστημιακής και Κολεγιακής Ενωσης, η οποία εκπροσωπεί ακαδημαϊκούς και καθηγητές, ενώ ήταν και ενεργή αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο έχουν αναφερθεί χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά στη χώρα μας, αφού πολλά εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους μετά την οικονομική κρίση. Μεταδίδοντας την είδηση, η βρετανική εφημερίδα τόνισε ότι η γυναίκα πέθανε από επίθεση αδέσποτων σκύλων και προσέθεσε, επίσης, πως το μονοπάτι το οποίο χρησιμοποίησε η τουρίστρια περνά κοντά από σημεία όπου βρίσκονται φάρμες και μαντριά, τα οποία φυλάσσονται από μεγάλα τσοπανόσκυλα.

upl59c8b2ce1a33c
Και ο Guardian αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός

Ανέφερε, επίσης, πως εκπρόσωπος του βρετανικού γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε πως οι βρετανικές αρχές ήταν σε επαφή με την ελληνική αστυνομία σε σχέση με το περιστατικό και πως θα παρεχόταν οποιαδήποτε βοήθεια θα ζητείτο από την οικογένειά της.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η άτυχη γυναίκα αγαπούσε την Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Η απόφασή της να γνωρίσει καλύτερα τη Θράκη, ξεκινώντας από τη Μαρώνεια, αποδείχθηκε μοιραία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...