315
Νίκος Πορτοκάλογλου | Facebook

Αφιερωμένο από τον Πορτοκάλογλου στους Ελληνες του εξωτερικού

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 15:36
Νίκος Πορτοκάλογλου | Facebook

Αφιερωμένο από τον Πορτοκάλογλου στους Ελληνες του εξωτερικού

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 15:36

«Σε ένα πράγμα, μόνο, έχουν καταφέρει να συνεργαστούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα, τα τελευταία χρόνια: Να διώξουν τα παιδιά μας από τη χώρα!».

Ο μουσικός Νίκος Πορτοκάλογλου δεν κρατιέται, πολύ συχνά εκρήγνυται για την επικαιρότητα που ζουν οι Ελληνες. «Αν δεν μιλούσα θα έσκαγα!», είπε πρόσφατα.

port

Το Σάββατο ανάρτησε ένα μήνυμά του σχετικά με την πρόσφατη εμπειρία που είχε κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο. «Ολα καλά στο Λονδίνο», γράφει σε σχόλιο που ανάρτησε στο Facebook μαζί με μία φωτογραφία από το Κόβεν Γκάρντεν. «Αλλά ένα πράγμα με πόνεσε: Συνάντησα δεκάδες νέους και νέες από την Ελλάδα να δουλεύουν σε μαγαζιά όλων των ειδών. Ωραίοι, ευγενείς, καλλιεργημένοι και περήφανοι, εργαζόμενοι σε ένα περιβάλλον με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία, όπως μου είπαν. «Σε ένα πράγμα, μόνο, έχουν καταφέρει να συνεργαστούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, όλα τα κόμματα, τα τελευταία χρόνια: Να διώξουν τα παιδιά μας από τη χώρα!».

Στο σχόλιο ο μουσικός αφιερώνει ένα τραγούδι, δικό του, εκτέλεσης Μπαλάφα, Μαραβέγια και Πορτοκάλογλου: «Τα καράβια μου καίω» (1993).

Τα παιδιά στην κερκίδα/ είν’ η μόνη σου ελπίδα/ πρωινός ουρανός

Σταυρωμένη πατρίδα/ μεσ’ τα μάτια σου είδα/ της ανάστασης φως…

«Αυτό που ζούμε τα τελευταία επτά χρόνια είναι μια συνεχής αλληλουχία από κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις που ο ένας κατηγορεί τον άλλον για εθνική προδοσία», είχε σχολιάσει σε συνένευξή του ο ίδιος. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δηλητήριο από την καχυποψία, το μίσος, τον διχασμό. Τα έχουμε πληρώσει όλα αυτά πολύ ακριβά στο παρελθόν. Με αίμα». 

Πριν από δύο χρόνια έγραψε -«παρορμητικά» όπως αναφέρεται κάτω από το μουσικό βίντεο στο YouTube- ένα μουσικό κομμάτι για τα χρόνια της κρίσης που περνά η χώρα. «Θα περάσει κι αυτό». Ηταν το τραγούδι που για μία ακόμη φορά δίχασε το ελληνικό κοινό. Μνημονιακό ή μη; Παίρνει θέση ο Πορτοκάλογλου ή όχι;

«Αφιερωμένο από καρδιάς σε όλους μας με την ευχή να θυμόμαστε πιο συχνά ότι και “εμείς” και οι “άλλοι” είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι…», είχε σχολιάσει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...