952
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού «φλερτάρει» με την αγγλική ομάδα | IntimeSports

«Αφεντικό» στη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρινάκης

Sportscaster Sportscaster 14 Μαρτίου 2017, 13:38
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού «φλερτάρει» με την αγγλική ομάδα
|IntimeSports

«Αφεντικό» στη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρινάκης

Sportscaster Sportscaster 14 Μαρτίου 2017, 13:38

Αυτή τη φορά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται πολύ κοντά στο deal για την απόκτηση ενός απαξιωμένου -τα τελευταία χρόνια- αλλά διάσημου, ιστορικού και αρκετά δημοφιλούς αγγλικού συλλόγου. Οπως γράφει ο Guardian, υπό τον τίτλο «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνομιλίες για την εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ», οι μυστικές επαφές του έλληνα εφοπλιστή με τον σημερινό ιδιοκτήτη της ομάδας, Φαουάζ Αλ Χασαουΐ, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Εφόσον η Football League (η Ενωση των ιδιοκτητών και διευθυντών όλων των ομάδων, όλων των επαγγελματικών κατηγοριών στο Νησί) εγκρίνει τη συμφωνία, ο κ. Μαρινάκης θα αναλάβει τον έλεγχο της ομάδας, με τον 49χρονο Χασαουΐ να διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών, αλλά και λόγο στη διοίκηση, παρά το γεγονός πως αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς, έπειτα από μια καταστροφική τετραετία στο τιμόνι της Φόρεστ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφουν ο Ντάνιελ Τέιλορ και ο Αντώνης Οικονομίδης, ο Αλ Χασαουΐ αποφάσισε να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι, εδώ και μερικούς μήνες, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους αμερικανούς επιχειρηματίες Τζον Μουρς και Τσαρλς Νόελ, οι οποίοι του άφηναν ένα πολύ μικρό μετοχικό ποσοστό. Η συμφωνία είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο, ώστε ο κ. Μαρινάκης επηρεάζει, ήδη, τις αποφάσεις που λαμβάνονται για τον σύλλογο. Μεταξύ άλλων, έδωσε την έγκρισή του για την πρόσληψη του πρώην μάνατζερ της Γκλάσκοου Ρέιντζερς, Μαρκ Ουορμπάρτον, αλλά και μιας σειράς άλλων στελεχών που αυτές τις μέρες τοποθετούνται σε διοικητικά πόστα της Φόρεστ.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 14: Ben Brereton of Nottingham Forest celebrates scoring his side's second goal during the Sky Bet Championship match between Fulham and Nottingham Forest at Craven Cottage on February 14, 2017 in London, England. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Οι παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια για να μείνουν στην κατηγορία (Dan Mullan/Getty Images)

Στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρινάκης είχε προσπαθήσει ξανά να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, το περασμένο καλοκαίρι, και -μάλιστα- είχε υποδείξει τον Φιλίπ Μοντανιέ για προπονητή του αγγλικού συλλόγου. Ο Γάλλος προσελήφθη, όμως απολύθηκε λίγους μήνες αργότερα, εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της ομάδας, η οποία τώρα κινδυνεύει να υποβιβαστεί στη Γ’ Κατηγορία της Αγγλίας (βρίσκεται μόλις δυο βαθμούς πάνω από την «κόκκινη γραμμή»). Αλλά, η συμφωνία δεν εγκρίθηκε -τότε- από τις Αρχές, επειδή ο έλληνας παράγοντας αντιμετώπιζε ποινικές διώξεις στην Ελλάδα, και -ως περιοριστικός όρος- του είχε απαγορευτεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Τι άλλαξε τώρα; Φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κατάφερε να «καθαρίσει» την εικόνα του, αρχίζοντας με σχετικές παραστάσεις στην UEFA. Και, πλέον, είναι έτοιμος να περάσει και τις «εξετάσεις» της Football League.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πλέον, όπως εκτιμά ο αγγλικός Τύπος, δεν το έχει ο κ. Μαρινάκης, αλλά ο κουβεϊτιανός νυν ιδιοκτήτης της Φόρεστ. Από τότε που αγόρασε την ομάδα, εδώ και τέσσερα χρόνια, αυτή πάει από το κακό στο χειρότερο, παρά το γεγονός πως -σε αυτή την τετραετία- εκτιμάται ότι δαπάνησε 106 εκατομμύρια στερλίνες. Πέρα από τα αγωνιστικά της χάλια, η Φόρεστ έχει να αντιμετωπίσει εμπάργκο στις μετεγγραφές και εις βάρος της δικαστικές αποφάσεις, ενώ μπήκε στην τρέχουσα σεζόν με μειωμένη τη χωρητικότητα του γηπέδου της, του «Σίτι Γκράουντ», λόγω κάποιων σοβαρών παρατυπιών που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των θεατών. Η σημερινή Νότιγχαμ Φόρεστ δεν έχει καμία σχέση με την ένδοξη ομάδα που το 1979-1980 είχε κατορθώσει να κατακτήσει δυο διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης. Κι όμως, στην Αγγλία παραμένει, ακόμα, εξαιρετικά δημοφιλής.

Πόσα χρήματα θα κοστίσει στον κ. Μαρινάκη η εξαγορά του αγγλικού συλλόγου; Αυτό κανένας δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, όμως υπάρχει μια τάξη μεγέθους που προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις του Αλ Χασαουΐ με τους υποψήφιους αγοραστές από τις ΗΠΑ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποκάλυπτε «το τέλος των διαπραγματεύσεων με τον αμφιλεγόμενο έλληνα μεγιστάνα Βαγγέλη Μαρινάκη» και τις επαφές με την αμερικανική κοινοπραξία, η Telegraph είχε γράψει πως η εξαγορά θα ξεπεράσει τις 40 εκατομμύρια στερλίνες.

GettyImages-482896955
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Αλ Χασαουΐ (Getty)

Σε κάθε περίπτωση, το ποσό θα είναι πολύ μεγαλύτερο, αν αθροίσουμε και τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την ενίσχυση της ομάδας. Οπως δήλωνε ο Αλ Χασαουΐ, περίπου την ίδια εποχή, εν αναμονή του νέου επενδυτή, «θα ήθελα να έχω κάποιον να με βοηθάει. Να επενδύσει κάποια χρήματα, ώστε να σπρώξει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο. Αν καταφέρουμε να συμμαχήσουμε με κάποιους πλούσιους και έμπειρους επενδυτές, που έχουν καλές γνωριμίες, που οι ομάδες τους αγωνίζονται στο Champions League κάθε σεζόν, αυτό θα είναι πολύ καλό. Είμαι σίγουρος ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ θα βρεθεί σύντομα στην Premier League».

Βεβαίως, ο κ. Μαρινάκης δεν θα μπει στη Νότιγχαμ Φόρεστ μόνος του, αλλά ως επικεφαλής ενός fund μεγαλο-επιχειρηματιών, ανθρώπων της εμπιστοσύνης του. Σε αυτό το στάδιο, το project «τρέχουν», από την πλευρά του έλληνα εφοπλιστή, ένας ισπανός μεγαλοδικηγόρος και μια «μυστηριώδης» γυναίκα. Ασφαλώς και ο επί σειράν ετών πιο έμπιστος συνεργάτης του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος. Ο οποίος, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, πιθανότατα θα μετακομίσει στο Νότιγχαμ για μόνιμη εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αναζητήσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Μήπως θα ψάχνει και για… νέο ιδιοκτήτη; Προς το παρόν, τουλάχιστον, η απεμπλοκή του κ. Μαρινάκη από τον Ολυμπιακό δεν προκύπτει από πουθενά.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Guardian, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, έγραψε στο Facebook: «Αρχισαν πάλι τις ιστορίες περί Νότιγχαμ! Ας είναι ξεκάθαρο ότι ασχολούμαστε ΜΟΝΟ με το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπεσίκτας! Μυαλό και ενέργεια είναι μόνον εκεί!».

Είπαμε, οι επαφές είναι μυστικές. Στον μικρόκοσμο του Νότιγχαμ, όμως, είναι κοινό μυστικό: «Ερχεται ο Ελληνας». Με μετοχικό ποσοστό 80%, αν πιστέψουμε τον δημοσιογράφο της Nottingham Post και «γκουρού» του ρεπορτάζ της ομάδας, που το αποκάλυψε σε διαδικτυακή συνομιλία του με οπαδούς της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...