758
Ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού και εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας | Twitter

Γιώργος Τσίπρας: Μόνο μου «αδίκημα» το επώνυμό μου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 17:35
Ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού και εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας
|Twitter

Γιώργος Τσίπρας: Μόνο μου «αδίκημα» το επώνυμό μου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 17:35

«Το μόνο αδίκημα είναι το επώνυμο μου και ότι είμαι εξάδελφος του Πρωθυπουργού».

Με τη φράση αυτή ο Γιώργος Τσίπρας απαντά στις κατηγορίες που εκτοξεύει σε βάρος του η Νέα Δημοκρατία και στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των δανείων της οικογένειας Τσίπρα (δείτε το βίντεο κάτω).

Μέσα από το βήμα που του προσφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του  Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου -και εξάδελφός του- περνά στην αντεπίθεση, αποφεύγοντας ωστόσο  να απαντήσει επί της ουσίας των αιτιάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση πλαστογραφίας της ασφαλιστικής ενημερότητας της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ.

Η ΝΔ, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα, «ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη είναι εντελώς αστήριχτα. Ανοησίες. Θέλει απλώς να λασπολογήσει…».  «Δεν με κατηγορεί για κάποιο αδίκημα απλώς εμπλέκει το όνομα μου και κατόπιν επισημαίνει ότι ‘Ο Γιώργος Τσίπρας δεν διώκεται’, υπονοώντας ότι έπρεπε να έχω διωχθεί έστω και χωρίς αδίκημα», αλλά «επί τρία χρόνια συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με δύο διαδοχικούς υπουργούς Δικαιοσύνης δεν ασκήθηκε καμία δίωξη εις βάρος μου», υπογραμμίζει.

Ο κ. Τσίπρας δεν απαντά πάνως στο ερώτημα αν ήταν αυτός που είχε ζητήσει την ασφαλιστική ενημερότητα του 2010, η οποία βρέθηκε στα χέρια του Δημήτρη Τσίπρα, αδελφού του πρωθυπουργού, ούτε για το αν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο «αξιοποίησε» το πιστοποιητικό ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα το 2012, για να διεκδικήσει τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην Εφ.Συν :

• Τις τελευταίες μέρες η Ν.Δ. έχει εμπλέξει το όνομά σας στην υπόθεση της εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για δική σας πλαστογραφημένη ασφαλιστική ενημερότητα που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου η εταιρεία να πάρει ένα δημόσιο έργο. Εσείς τι απαντάτε σε αυτή την κατηγορία;

Ποια ακριβώς είναι η κατηγορία εναντίον μου; Πράγματι εμπλέκει το όνομά μου και στο τέλος επισημαίνει ότι δεν διώκομαι. Για ποιο πράγμα; Ξέρετε, για να διωχθεί κάποιος πρέπει να υπάρχει αδίκημα. Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση της Ν.Δ. που αναπαράχθηκε και σε δημοσιεύματα. Δεν επισημαίνει πουθενά το υποτιθέμενο αδίκημα για το οποίο υπονοεί ότι θα έπρεπε να έχω διωχθεί.

Ποιο είναι ακριβώς το αδίκημα; Οτι το ατομικό μου πτυχίο στελέχωνε, πράγματι, το εταιρικό πτυχίο της εταιρείας; Οτι «μετείχα ενεργά στην εταιρεία» – από πού προκύπτει αυτό; Οτι ήμουν «υπεύθυνος μηχανικός» – επίσης ψευδές; Οτι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται είχε το όνομά μου; Ούτε αυτό συνιστά αδίκημα. Το μόνο αδίκημα προφανώς είναι το επώνυμό μου κι ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού.

Η Ν.Δ. ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη είναι εντελώς αστήριχτα. Ανοησίες. Δεν την ενδιαφέρει όμως αυτό. Θέλει απλώς να λασπολογήσει, με τη συνδρομή εντύπων που έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Δεν με κατηγορεί για κάποιο αδίκημα, απλώς εμπλέκει το όνομά μου, όπως σωστά είπατε, και κατόπιν επισημαίνει ότι «ο Γεώργιος Τσίπρας δεν διώκεται», υπονοώντας ότι έπρεπε να έχω διωχθεί, έστω και χωρίς αδίκημα. Ξεχνά επίσης να επισημάνει ότι επί τρία χρόνια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ–Νέας Δημοκρατίας και δύο διαδοχικούς υπουργούς Δικαιοσύνης που μεσολάβησαν, επί των οποίων εξελισσόταν η προκαταρκτική εξέταση, δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίζεται στην απάντήσή του για τον χαρακτηρισμό του πατέρα του -και θείου του Πρωθυπουργού- ως «πράκτορα της χούντας».

Πρόκειται, λέει, για μια «αθλιότητα εναντίον ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή και αν κάτι δείχνει, είναι η ποιότητα όσων τη διακινούν. Ντροπή τους, αυτό έχω να πω».

Η τακτική τους, καταγγέλλει, είναι ότι πες – πες, κάτι θα μείνει ως λεκές για τον πρωθυπουργό και για μένα, ακόμη κι αν αφορά τον νεκρό από το 1993 θείο του και πατέρα μου. Αυτή, τονίζει, είναι η βασική γκεμπελική λογική αυτής της ιστορίας, που σπιλώνει νεκρούς και ζώντες και ανακαλύπτει σκάνδαλα στη δραστηριότητα μιας μικρής τεχνικής εταιρείας, με μόνο στόχο να ρίξει λάσπη στον πρωθυπουργό.

«Το μεγαλύτερο θράσος εδώ δεν είναι τα απίθανα και φαιδρά ψέματα για τον πατέρα μου, όσο ότι αυτά συνδυάζονται με τον παχυδερμισμό απέναντι στη ζώσα και επικίνδυνα δραστήρια ακροδεξιά εντός της ΝΔ», καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Εφ.Συν..

Ο Γιώργος Τσιπρας δηλώνει ακοικτά ότι όλα αυτά εντάσσονται σε έναν ευρύτερο  σχεδιασμό να πληγεί η κυβέρνηση.

«Η ΝΔ», αναφέρει χαρακτηριστικά, «κολλημένη στον ιδεοληπτικό νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά ατζέντα του Μητσοτάκη, και καταφεύγοντας για να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο σε μια προπαγάνδα λάσπης, υπονόμευσης και καταστροφής, χάνει το ένα μετά το άλλο τα καιροσκοπικά στοιχήματα στα οποία έχει επενδύσει» κ αι σύντομα -προεξοφλεί- «θα χάσει και το πιο μικροπολιτικό, ανεύθυνο στοίχημα απ’ όλα, με την επένδυση στην εθνικιστική, ακροδεξιά καταγγελία της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ».

Πρόκειται όμως, όπως λέει, για έναν σχεδιασμό που δεν βασίζεται στην πολιτική αυτοπεποίθηση, αλλά στον πολιτικό πανικό και δεν μπορεί να πάει μακριά αυτόν που τον επιλέγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...