254
|

Νύχτα τρόμου με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 12:37

Νύχτα τρόμου με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 12:37

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο δεν θα ξεχάσει ποτέ τη νύχτα της Παρασκευής. Με διαφορά μισή ώρας είδε να παρασύρονται από το τρένο που οδηγούσε, τρία άτομα -πιθανότατα παράτυποι μετανάστες- ενώ βρίσκονταν πάνω στις γραμμές.

Το πρώτο δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος της Ανθειας, όταν κατά δήλωσή του, ο μηχανοδηγός δεν πρόλαβε καν να δει δύο ανθρώπους που ήταν ξαπλωμένοι στις ράγες, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Αμεσα ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το δυστύχημα αλλά και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιο με προορισμό το Ορμένιο, επικαλούμενος σχετική παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το δρομολόγιο δεν διακόπτεται όταν υπάρχουν επιβάτες στο τρένο.

Σχεδόν μισή ώρα αργότερα όμως, και σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το πρώτο δυστύχημα, η ίδια αμαξοστοιχία παρέσυρε και χτύπησε και τρίτο άτομο στη διασταύρωση του Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα δύο πρώτα θύματα περισυνελέγησαν διαμελισμένα από το σημείο που παρασύρθηκαν, ενώ το τρίτο διακομίστηκε στο ΠΓΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ και ο μηχανοδηγός, προκειμένου να υποβληθεί στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

Το πρωί του Σαββάτου αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα.

Το δρομολόγιο ολοκληρώθηκε τελικά με καθυστέρηση δύο ωρών και αφού αντικαταστάθηκε ο μηχανοδηγός.

Το τραγικό δυστύχημα δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, καθώς οι ράγες αποτελούν διαχρονικά «πυξίδα» για τη μετακίνηση των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα, από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα. Κουρασμένοι από το μακρύ τους ταξίδι κάποιοι εξ αυτών αποκοιμούνται πάνω στη σιδηροδομική γραμμή με αποτέλεσμα να σημειώνονται δυστυχήματα όπως αυτό της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...