323
Ο Ματέο Σαλβίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου | REUTERS/Tony Gentile

Με μήνυση απαντά ο ακροδεξιός Σαλβίνι στη σφοδρή κριτική του Ρομπέρτο Σαβιάνο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 09:46
Ο Ματέο Σαλβίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
|REUTERS/Tony Gentile

Με μήνυση απαντά ο ακροδεξιός Σαλβίνι στη σφοδρή κριτική του Ρομπέρτο Σαβιάνο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 09:46

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον συγγραφέα και ακτιβιστή εναντίον της μαφίας Ρομπέρτο Σαβιάνο, έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του.

Η ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες κλιμακώνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, ιδίως αφότου ο νέος υπουργός Εσωτερικών απείλησε να βάλει τέλος στην αστυνομική προστασία του συγγραφέα, ο οποίος έχει απειληθεί από οικογένεια της Καμόρας, έπειτα από την κυκλοφορία του βιβλίου του «Γόμορρα» το 2006.

«Υπέβαλα μήνυση εναντίον του Σαβιάνο, όπως είχα υποσχεθεί. Δέχομαι όλες τις κριτικές, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να λέει ότι βοήθησα τη μαφία, αυτά τα σκ*** που πολέμησα με όλες μου τις δυνάμεις, ή ότι χαίρομαι για τον θάνατο ενός παιδιού. Αρκετά. Φιλάκια», έγραψε ο Σαλβίνι μέσω Twitter.

«Ρομπερτίνο, τέλειωσε η καλοπέραση», σχολίασε από την πλευρά του ο Λούκα Μορίζι, που χειρίζεται τις επικοινωνίες του Σαλβίνι μέσω Διαδικτύου.

«Ο υπουργός Υποκόσμου αποφάσισε να μου κάνει μήνυση (…). Δεν θα με σταματήσει αυτό μπροστά σε μια κυβέρνηση που φοβάται τις κριτικές φωνές. Στο δικαστήριο, ο Σαλβίνι θα κληθεί να πει την αλήθεια, θα είναι μια καινούργια εμπειρία γι’ αυτόν», ήταν η αντίδραση του Σαβιάνο.

Το tweet του Σαβιάνο που φαίνεται να προκάλεσε αυτή την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών ήταν ένα Τρίτη, μετά τον εντοπισμό μιας γυναίκας κι ενός παιδιού νεκρών στη θάλασσα.

«Πόση ικανοποίηση σου δίνει να βλέπεις να πεθαίνουν αθώα παιδιά στη θάλασσα; Ματέο Σαλβίνι, υπουργέ Υποκόσμου, το μίσος που έσπειρες θα σε ανατρέψει», έγραψε ο Σαβιάνο κάτω από μια αλλοιωμένη φωτογραφία των πτωμάτων.

Ενώ η αντιπολίτευση για εσωτερικούς λόγους διέρχεται φάση εσωστρέφειας, ο Σαβιάνο έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και έναν από τους βασικούς επικριτές του νέου υπουργού Εσωτερικών.

Στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο συγγραφέας είναι λάβρος κατά της εξαιρετικά σκληρής πολιτικής του Σαλβίνι σε ό,τι αφορά το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων. Καταγγέλλει ακόμη ότι η Λέγκα δεν δείχνει καμιά διάθεση να αποπληρώσει δικαστικές οφειλές της ή να απορρίψει ορισμένες πολύ αμφισβητήσιμες εκδηλώσεις υποστήριξης προς αυτήν στη νότια Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...