319
Μέσα σε λευκό φέρετρο και με ένα στεφάνι πάνω του σε σχήμα καρδιάς, ο 15χρονος αυτόχειρας οδηγήθηκε την Τρίτη στην τελευταία του κατοικία | ΙΝΤΙΜΕnews

Αυτοκτονία 15χρονου: η ώρα των καταθέσεων, ενώπιον των Αρχών συγκεκριμένοι μαθητές

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 16:04
Μέσα σε λευκό φέρετρο και με ένα στεφάνι πάνω του σε σχήμα καρδιάς, ο 15χρονος αυτόχειρας οδηγήθηκε την Τρίτη στην τελευταία του κατοικία
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αυτοκτονία 15χρονου: η ώρα των καταθέσεων, ενώπιον των Αρχών συγκεκριμένοι μαθητές

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 16:04

Σε συγκεκριμένα πρόσωπα από τα οποία προσδοκούν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα της υπόθεσης αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη φέρεται να έχουν οι καταλήξει οι  αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο περιεχόμενο του προσωπικού ημερολογίου του 15χρονου, όπου μεταξύ άλλων καταγράφει και τις σκέψεις που έκανε για να αυτοκτονήσει.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση αντιμετωπίζουν πάντως με επιφύλαξη όσα γράφει ο αυτόχειρας, τόσο στο ημερολόγιό του όσο και στα σημειώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιό του (σε ένα εκ των οποίων κατονομάζει μάλιστα έξι συμμαθητές του ως υπαίτιους του μαρτυρίου που ζούσε τον τελευταίο καιρό ως θύμα διαρκούς bullying).

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε ότι στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα και όχι πρόσωπα τα οποία τα συνδέει με bullying » δήλωσαν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στο ίδιο πλαίσιο σημείωναν πως δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για ώθηση σε αυτοχειρία. «Για να υπάρξει ηθική αυτουργία πρέπει να βρεθεί κάποια απόδειξη που να εμπεριέχει παρακίνηση σε αυτή την πράξη» επισήμαιναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Την Τετάρτη άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων από καθηγητές, συμμαθητές και φίλους του 15χρονου και σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα της υπόθεσης ήδη έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένοι μαθητές που έχουν κληθεί -ή αναμένεται να κληθούν- να καταθέσουν παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξάλλου και τα  αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του 15χρονου που όπως εκτιμάται θα δώσουν απαντήσεις στο γιατί το παιδί οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Το απόγευμα της Τρίτης οι γονείς και ο αδελφός του, φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς και καθηγητές είπαν το τελευταίο αντίο στον 15χρονο στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης. Κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι, άπαντες μιλούσαν για ένα εξαιρετικό παιδί που ουδέποτε είχε δώσει δικαίωμα, ενώ δεν έλειψαν οι εκφράσεις οργής γι’ αυτούς που τον εξώθησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...