228
Ο Γιάννης Σγουρός | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΗ

Σγουρός: «Η κυβέρνηση να σταματήσει το ράβε-ξήλωνε με τη θητεία στην αυτοδιοίκηση»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 13:18
Ο Γιάννης Σγουρός
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΗ

Σγουρός: «Η κυβέρνηση να σταματήσει το ράβε-ξήλωνε με τη θητεία στην αυτοδιοίκηση»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 13:18

Στη διάρκεια της θητείας των περιφερειαρχών και δημάρχων αναφέρεται ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» Γιάννης Σγουρός, που τονίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει την τοπική αυτοδιοίκηση στα μέτρα της.

Αφορμή ήταν η τροπολογία που κατατέθηκε από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν όπως προβλεπόταν αρχικά μαζί με τις ευρωεκλογές και η θητεία να μην ξεπεράσει τα πέντε χρόνια:

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική», «σε κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος έναν χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα ήταν ακόμη ανοικτός ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής τους.

» Σε κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος δεν θα συζητούνταν, καν το ενδεχόμενο, η θητεία ενός δημάρχου ή περιφερειάρχη να είναι τη μία τριάμισι και την άλλη πεντέμισι χρόνια, ξεπερνώντας ακόμη και αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

» Δυστυχώς, εδώ και χρόνια στην χώρα μας οι περισσότερες κυβερνήσεις επιδιώκουν να φέρουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα μέτρα τους.

» Το ίδιο πράττει και η σημερινή υψώνοντας σημαία ευκαιρίας για να ικανοποιήσει συγκυριακές πολιτικές σκοπιμότητες,  όπως εν προκειμένω με την καταστροφική επιλογή της απλής αναλογικής και με τα μπρος πίσω με τον χρόνο των εκλογών.

» Αυτό το ράβε-ξήλωνε πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

» Το ίδιο και η πασαρέλα των κομματικών υποψηφίων, που με την πρώτη ευκαιρία την κάνουν για την Βουλή, αφήνοντας ακέφαλες τις παρατάξεις τους και ανύπαρκτο τον αντιπολιτευτικό λόγο.

» Η αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...