320
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή το Σάββατο. Θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία | SOOC

Θεοδωράκης: Πιο συντηρητικό από όσο θα θέλαμε το ΚΙΝΑΛ – αποφασίζουμε 1η Ιουλίου για αποχώρηση

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 09:20
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή το Σάββατο. Θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία
|SOOC

Θεοδωράκης: Πιο συντηρητικό από όσο θα θέλαμε το ΚΙΝΑΛ – αποφασίζουμε 1η Ιουλίου για αποχώρηση

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 09:20

Το δόγμα που περιέγραψε στη Βουλή το Σάββατο –ψήφος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αλλά όχι στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα– επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, αλλά η είδηση είναι φυσικά αλλού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ουσιαστικά επιβεβαίωσε το σχέδιο αποχώρησης του κόμματός του από το Κίνημα Αλλαγής, λόγω των προσωπικών του διαφωνιών με τη στρατηγική της εκλεγμένης αρχηγού Φώφης Γεννηματά.

«Δεν μπήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής για να διεκδικήσουμε θέσεις αλλά για να σπρώξουμε τις παλιές και παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου σε πιο προοδευτικές και νεωτεριστικές θέσεις. Κάναμε συμμαχίες, με τη ΔΗΜΑΡ, τον (Γιώργο) Παπανδρέου. Αλλά τελικά πολύ δύσκολο. Το Κίνημα Aλλαγής είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θα θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Στην ερώτηση αν αποχωρεί το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Θεοδωράκης παρέπεμψε στη μεγάλη συνάντηση των αντιπροσώπων του Ποταμιού που θα γίνει την Κυριακή 1η Ιουλίου. Ηδη πάντως ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε ότι βρίσκεται εκτός Κινήματος Αλλαγής.

Πάντως ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι ένα αυτόνομο Ποτάμι (το οποίο αριθμεί έξι βουλευτές) δεν θα ανταποκριθεί σε ένα ενδεχόμενο κάλεσμα να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην περίπτωση που αποχωρήσουν -λόγω Σκοπιανού- οι Ανεξ. Ελληνες.

«Δεν θα αντικαταστήσουμε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση. Στηρίζουμε με τόλμη στη Βουλή τα ωφέλιμα για την κοινωνία μέτρα, καταψηφίζουμε τα λάθος μέτρα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ως προς τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, ο κ. Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε «καλή συμφωνία, γιατί υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουμε τα θέματά μας στον Βορρά με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας. «Απειλούμαστε στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο. Να μην σπαταλάμε, λοιπόν, δυνάμεις σε ανύπαρκτους κινδύνους» σχολίασε για να συμπληρώσει: «Χάσαμε έναν πόλεμο 25 χρόνων με την πΓΔΜ και τώρα πρέπει να απλώσουμε ένα χέρι για να μην κάνει την επέλασή της εκεί η Τουρκία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...