420
O Τάκης Μπαλτάκος την εποχή που ήταν ο γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ | SOOC

Μπαλτάκος: Στο επόμενο εξάμηνο η ίδρυση νέου κόμματος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 15:27
O Τάκης Μπαλτάκος την εποχή που ήταν ο γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
|SOOC

Μπαλτάκος: Στο επόμενο εξάμηνο η ίδρυση νέου κόμματος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 15:27

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τάκης Μπαλτάκος, ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, που ανακοινώνει την ίδρυση ενός νέου κομματικού φορέα «στα δεξιά της ΝΔ». Ομως τώρα έθεσε και χρονοδιάγραμμα: μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος μέχρι τα τέλη του 2018, στο επόμενο εξάμηνο δηλαδή.

Το όνομα είναι έτοιμο και γίνονται ήδη συζητήσεις με βουλευτές εν ενεργεία αλλά και με πρώην στρατιωτικούς, πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος είχε αποτελέσει ένα από τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα της κυβέρνησης Σαμαρά και είχε απομακρυνθεί από το νευραλγικό πόστο του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου όταν είχαν αποκαλυφθεί οι συζητήσεις του με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Βέβαια ο κ. Μπαλτάκος είχε ξαναπροαναγγείλει κόμμα και πριν από δυόμισι χρόνια, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να κάνει κάτι.

Τότε, Φεβρουάριο του 2016, ο κ. Μπαλτάκος είχε πει, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, πως «κορυφώνονται οι ζυμώσεις για τη δημιουργία ενός δεξιού κόμματος» και μάλιστα είχε εκτιμήσει ότι αυτός ο νέος φορέας θα μπορούσε στις επόμενες εκλογές να «σκαρφαλώσει» σε διψήφια ποσοστά.

Αλλες εποχές τότε όμως. Ηταν οι πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ και πολλοί είχαν δει στο πρόσωπο του νέου αρχηγού μια μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας προς τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, επομένως θα υπήρχε θεωρητικά ένα πεδίο δράσης και για ένα πιο δεξιό και πολύ πιο συντηρητικό κόμμα. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, έμεινε σταθερή. Δεν ψήφισε τα σύμφωνα συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου, έκανε σημαία της το «Μακεδονικό», υπάρχει άραγε χώρος για κάτι πιο δεξιό;

Από τις αρχές του 2016 ο κ. Μπαλτάκος ήταν σε επαφή με «προσωπικότητες» του χώρου, όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Επίσης υπάρχει η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου και η «Νέα Ελληνική Ορμή» της Κατερίνας Παπακώστα. Η τελευταία είναι βουλευτής όπως και οι (πρώην ΑΝΕΛ) Νίκος Νικολόπουλος και Δημήτρης Καμμένος. Οσο για πρώην στρατιωτικούς, ο καλός μύλος των συλλαλητηρίων ανέδειξε πολλούς.

Ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός κόμματος με όλους αυτούς, ή έστω κάποιους από αυτούς. Και αν το ενδιαφέρον του… ΣΥΡΙΖΑ για ένα τέτοιον σχηματισμό στο δεξιό υπογάστριο της ΝΔ αρκεί για να γεννηθεί αυτό το κόμμα.

Προς το παρόν να θυμίσουμε μόνο ότι όταν ο κ. Μπαλτάκος είχε πρωτορίξει την ιδέα για ένα νέο κόμμα, από τη ΝΔ του είχαν απαντήσει: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...