192
Ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν μετά την απόφαση που τον έστειλε τελικά στη φυλακή | REUTERS/Enrique Calvo/File Photo

Στη φυλακή για υπεξαίρεση ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 12:40
Ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν μετά την απόφαση που τον έστειλε τελικά στη φυλακή
|REUTERS/Enrique Calvo/File Photo

Στη φυλακή για υπεξαίρεση ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 12:40

Ο σύζυγος της αδελφής του βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας, ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, που έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη πέντε ετών και δέκα μηνών για υπεξαίρεση, οδηγήθηκε τη Δευτέρα στη φυλακή.

Ο σύζυγος της ινφάντα Κριστίνα μεταφέρθηκε στην φυλακή της Μπριέβα, σε απόσταση 108 χιλιομέτρων από την Μαδρίτη, διευκρίνισαν οι Αρχές. Η φυλακή έχει περί τους 100 κρατούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες.

Προ ημερών το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας είχε απορρίψει την έφεση που είχε καταθέσει και έτσι ο Ουρντανγκαρίν είχε πέντε ημέρες να παραδοθεί οικειοθελώς πριν οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Ουρντανγκαρίν, που είναι 50 ετών και πρώην χάλκινος Ολυμπιονίκης στο χάντμπολ (στην Ατλάντα το 1996 και στο Σίδνεϊ το 2000), είναι ο πιο στενός συγγενής της βασιλικής οικογένειας που έχει οδηγηθεί ποτέ στη φυλακή.

Καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση έξι εκατομμυρίων ευρώ εκμεταλλευόμενος τη θέση του στη βασιλική οικογένεια. Η σύζυγός του Κριστίνα καταδικάστηκε σε πρόστιμο 136.950 ευρώ για  αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, δηλαδή των χρημάτων που πήρε ο Ουρντανγκαρίν.

Το σκάνδαλο, όπως σημειώνει το Associated Press, έπληξε σοβαρά την εικόνα του Χουάν Κάρλος και επιτάχυνε την απόφαση να παραιτηθεί υπέρ του γιου του Φιλίππου Στ’ το 2014.

Ο βασιλικός οίκος δεν έχει σχολιάσει την απόρριψη της έφεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...