442
|

Παπαρήγα για Τσίπρα: «Ο άνθρωπος λέει ασυναρτησίες»!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 16:59

Παπαρήγα για Τσίπρα: «Ο άνθρωπος λέει ασυναρτησίες»!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 16:59

Ο νεοκομμουνιστικός αυτοπροσδιορισμός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον προβάλλει -όποτε τον βολεύει- ο Αλέξης Τσίπρας ή όπως του αποδίδεται συχνά από τη ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ. Μάλιστα η ενόχληση του Περισσού εκδηλώθηκε και από το βήμα της Βουλής, όταν τον λόγο πήρε η πρώην γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Πρώτα απευθύνθηκε στη Νέα Δημοκρατία: «Πόσα χρόνια χαϊδεύατε τον ΣΥΡΙΖΑ κύριοι της ΝΔ, και πόσα χρόνια μας κάνατε μάθημα εμάς για την ανανεωτική, αντιδογματική Αριστερά;» σχολίασε αρχικά.

Επειτα όμως αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Τρίτης, ο οποίος προκειμένου να υποστηρίξει τη συμφωνία με τα Σκόπια και να αποκρούσει την κριτική του Δημήτρη Κουτσούμπα, επικαλέστηκε τον Λένιν και τα λεγόμενά του περί δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των λαών, άρα και αυτού της ΠΓΔΜ.

Είπε λοιπόν η κυρία Παπαρήγα: «Και με την ευκαιρία, ο κ. Τσίπρας χθες είπε στην τηλεόραση ότι παρεκκλίνουμε από τη θέση του Λένιν για τον αυτοπροσδιορισμό. Δεν πρόκειται να απαντήσω γιατί ούτε καν τη λέξη “αυτοπροσδιορισμό” δεν έλεγε ο Λένιν, αλλά δεν πρόκειται να απαντήσω και ιδιαίτερα σε αυτόν τον χώρο, δεν αξίζει τον κόπο.

Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή αυθορμήτως ήταν “καλά, δεν προφυλάσσετε αυτόν τον άνθρωπο, να μην λέει ασυναρτησίες;” Είναι Πρωθυπουργός, μπορεί να πει πολλά επιχειρήματα για τη θέση του κόμματος. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις επιχειρήματα όταν είσαι αντίθετος, αλλά μην λέει και ασυναρτησίες και με περισπούδαστο ύφος. Μάλιστα, λέει, τα μελέτησε όταν ήταν δεκαεπτά χρονών. Ξεσκόνισε τον Λένιν στα δεκαεπτά του. Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει στέλεχος του κόμματος, του ΚΚΕ, που να έχει και ηλικία μεγάλη και να μιλήσει σαν ξεσκονισμένος μαρξιστής και λενινιστής. Οποιος το κάνει μόνο γελοίος μπορεί να γίνει».

Γενικότερα για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη στάση του κυβερνώντος κόμματος στον πόλεμο της Συρίας: «Απ’ όλη τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού αυτό που με σόκαρε –όχι για πρώτη φορά, αλλά, ξέρετε, είναι και η στιγμή που ακούς κάτι– είναι ότι είπε ότι “μέσα από αυτήν τη συμφωνία που κλείσαμε ή θα κλείσουμε επισήμως (για τα Σκόπια) αναδεικνύεται η Ελλάδα ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια”. Δεν ξέρω πώς το ονομάζετε αυτό ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτός είναι 100% εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός. Υπάρχει και εθνικιστικός απομονωτισμός και υπάρχει και εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός. Είστε επικίνδυνοι -όχι περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα-, ακριβώς γιατί σας εμφανίζουν ως μαρξιστές, κομμουνιστές και αριστερούς και έτσι παγιδεύετε πολύ περισσότερο τμήμα του λαού όσο διάστημα θα το παγιδεύετε. Δεν είσαστε καθοδηγητική δύναμη. Στηρίζετε τον πόλεμο στη Συρία, που τα σχέδια είναι για τριχοτόμηση της Συρίας; Ναι. Και τον στηρίζετε όχι μόνο ιδεολογικά και πολιτικά, αλλά στηρίζετε με βάσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...