275
Ο Αντονι Μπουρντέν σε βράβευσή του το 2014 για μια από τις εκπομπές του. Ακόμα και μετά θάνατον είχε περιπέτειες | REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Η μετά θάνατον περιπέτεια του Μπουρντέν: Γιατί αποτεφρώθηκε στη Γαλλία η σορός του

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 09:15
Ο Αντονι Μπουρντέν σε βράβευσή του το 2014 για μια από τις εκπομπές του. Ακόμα και μετά θάνατον είχε περιπέτειες
|REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Η μετά θάνατον περιπέτεια του Μπουρντέν: Γιατί αποτεφρώθηκε στη Γαλλία η σορός του

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 09:15

Ακόμα και το τελευταίο ταξίδι του δημοφιλούς περιηγητή Αντονι Μπουρντέν ήταν μια περιπέτεια. Η σορός του 61χρονου Αμερικανού, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή προκαλώντας σοκ και θλίψη στα εκατομμύρια που τον αγάπησαν από τις τηλεοπτικές του εκπομπές, τελικά αποτεφρώθηκε στη Γαλλία και η τέφρα του πρόκειται να μεταφερθεί αεροπορικώς στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες το Σαββατοκύριακο αναμένεται ότι σε κλειστό κύκλο θα γίνει τελετή για συγγενείς και οικείους.

Σε δηλώσεις της, η μητέρα του Μπουρντέν είχε περιγράψει ότι γραφειοκρατικά προβλήματα είχαν καθυστερήσει τη μεταφορά της σορού του στις ΗΠΑ.

«Για μερικές ημέρες δεν πρόκειται να στείλουν πίσω τη σορό του, λόγω γραφειοκρατικών διατυπώσεων», είχε πει στις αρχές της εβδομάδας η 83χρονη μητέρα του αυτόχειρα, η οποία σε άλλες δηλώσεις της στους Νew York Times είχε μιλήσει για πρώτη φορά για τον αδόκητο θάνατο του γιου της.

Η Γκλάντις Μουρντέν έλεγε ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν κάτι τυπικό για το γαλλικό κράτος: «Ακούστε, έχω ζήσει εκεί για τρία χρόνια, τίποτε δεν γίνεται γρήγορα στη Γαλλία», έλεγε, όμως τελικά αποδείχτηκε ότι τίποτα δεν ήταν τόσο τυπικό ή τόσο απλό.

Οσο για τις προετοιμασίες της κηδείας του Μπουρντέν, όλα είναι στα χέρια της συζύγου του, Οτάβια Μπούσια Μπουρντέν. Το ζευγάρι είναι εν διαστάσει από το 2016, αλλά τυπικά η Ιταλίδα με την οποία ο Μπουρντέν απέκτησε το μοναδικό του παιδί, την κόρη του Αριάν, το 2007, παραμένει σύζυγός του.

Προ ημερών η Γκλάντις Μπουρντέν εκμυστηρεύθηκε ότι μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, ο γιος της είχε εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις, κάτι που επιβεβαίωσε και ο φίλος του (σεφ) Ερικ Ριπερτ που βρήκε τον Αντονι Μπουρντέν κρεμασμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του σε μια κωμόπολη νότια του Στρασβούργου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...