367
Οι δύο αποστολές προτού καθίσουν για το επίσημο γεύμα | CNN

To μενού που έκανε τους Τραμπ και Κιμ να ξεχάσουν το «κουμπί»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 16:48
Οι δύο αποστολές προτού καθίσουν για το επίσημο γεύμα
|CNN

To μενού που έκανε τους Τραμπ και Κιμ να ξεχάσουν το «κουμπί»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 16:48

Ηταν το «πυρηνικό ραντεβού του αιώνα», όπως το χαρακτήρισαν. Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-ουν, δύο από τους πιο απρόβλεπτους ηγέτες στον κόσμο, συναντήθηκαν στη Σιγκαπούρη και φαίνεται ότι τα βρήκαν γρήγορα.

Προφανώς πρόκειται περί προσωπικής χημείας, ο Τραμπ μπορεί να δυσκολεύεται με τους ευρωπαίους ηγέτες αλλά δεν έχει πρόβλημα να συνομιλήσει με έναν σκληρό ασιάτη δικτάτορα. Χαρακτηριστικό της άνεσης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ το στιγμιότυπο λίγο πριν από το γεύμα, όπου ζήτησε από τους φωτογράφους να βγάλουν καλές φωτογραφίες ώστε να φαίνονται «όλοι όμορφοι και αδύνατοι».

Κάποιοι, βέβαια, λένε ότι βοήθησε και το μενού που ετοίμασαν οι οικοδεσπότες: γαριδοσαλάτα, τραγανό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και τάρτα tropezienne περιελάμβανε το τραπέζι στο οποίο κάθισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας.

Οι σεφ πρότειναν έναν συνδυασμό ασιατικών και δυτικών γεύσεων, με τα ορεκτικά να περιλαμβάνουν γαριδοσαλάτα, σαλάτα με αβοκάντο, πράσινη σαλάτα με μάνγκο, μέλι φλαμουριάς και φρέσκο χταπόδι, χαρακτηριστική της νοτιοανατολικής Ασίας, και «oiseon» ένα κορεατικό πιάτο με γεμιστό αγγούρι.

menu_0

Τα κύρια πιάτα είχαν μοσχαρίσια παϊδάκια σερβιρισμένα με πατάτες ογκρατέν και μπρόκολο στον ατμό, γλυκόξινο τραγανό χοιρινό και τηγανητό ρύζι με σάλτσα τσίλι, καθώς και το κορεατικό έδεσμα «daegu jorim», που δεν είναι τίποτε άλλο από σιγοψημένη μουρούνα με ραπανάκια και ασιατικά λαχανικά.

Για επιδόρπιο, ο Τραμπ και ο Κιμ και οι αντιπροσωπείες τους είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τάρτας μαύρης σοκολάτας, παγωτού βανίλιας Haagen Daaz με κεράσι και τάρτας tropezienne, που είναι ένα γλυκό με γέμιση κρέμας.

Στο γεύμα, από αμερικανικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέλι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Σουνγκ Κιμ, ο οποίος είχε μετάσχει σε μεγάλο βαθμό στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες ενόψει της συνόδου, και ο Μάθιου Πότιντζερ, σύμβουλος για θέματα Ασίας του 45ου προέδρου. Από βορειοκορετικής πλευράς, μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Αμυνας Νο Κουνγκ Τσολ, ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τσο Σον Χούι, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών Ρι Σου Γιονγκ καθώς και δύο ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...