200
Κοζάκοι σε περιπολία στην πόλη Ροστόφ επί του ποταμού Ντον | REUTERS/Sergey Pivovarov

Με εντολή Κρεμλίνου, οι πορτοφολάδες θα «απέχουν» από το Μουντιάλ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 16:52
Κοζάκοι σε περιπολία στην πόλη Ροστόφ επί του ποταμού Ντον
|REUTERS/Sergey Pivovarov

Με εντολή Κρεμλίνου, οι πορτοφολάδες θα «απέχουν» από το Μουντιάλ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 16:52

Ο θρύλος λέει ότι πριν από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα, η αστυνομία του περιβόητου Μπαϊρακτάρη και οι κουτσαβάκηδες είχαν κάνει μια συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων οι μικροεγκληματίες της Αθήνας θα έκαναν αποχή από το «έργο» τους και η αστυνομία θα τους άφηνε ήσυχους για να δείξουν όλοι μαζί -και ως χώρα- ένα καλό πρόσωπο στους ξένους. Και πράγματι όλα πήγαν καλά.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι γίνεται και στη Μόσχα, καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, το Κρεμλίνο με άλλα λόγια, ζήτησαν από βαρόνο του εγκλήματος στη Μόσχα να κρατήσει τους πορτοφολάδες του μακριά από τους δρόμους της πόλης. Ο Γκουράμ Τσιχαλάντζε άκουσε από τους ίδιους τους αξιωματικούς της αστυνομίας την προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχθούν τίποτα ύποπτο από το «προσωπικό» του.

Υπολογίζεται ότι πάνω από μισό εκατομμύριο ξένοι θα φτάσουν στη Ρωσία για να δουν από κοντά τους αγώνες.

Η Ρωσία έχει κάνει ιδιαίτερες προετοιμασίες  στις 11 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες ενώ έχει βγάλει στο δρόμο ακόμη και Κοζάκους για την τήρηση της τάξης. Οι ρωσικές Αρχές εμφανίζονται μάλιστα πρόθυμες να κάνουν και λίγο τα στραβά μάτια στα πιο ελαφριά παραπτώματα των οπαδών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...