358
Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού | ΙΝΤΙΜΕnews

Οι ομοφοβικές παρεμβάσεις έφεραν άρση ασυλίας για τον Νίκο Νικολόπουλο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 13:57
Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οι ομοφοβικές παρεμβάσεις έφεραν άρση ασυλίας για τον Νίκο Νικολόπουλο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 13:57

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβληθεί από το Παρατηρητήριο Τήρησης των Συμφωνιών του Ελσίνκι για ομοφοβική του ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα του και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής, είπε ο ίδιος για την επίμαχη ανάρτηση και υποστήριξε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών.

«Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας», παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, επιμένοντας ότι ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος.

Όπως θέλησε να διευκρινίσει, σέβεται κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αλλά διαφωνεί κάθετα με όσους θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας.

Με τη γνωστή του φρασεολογία, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού και δήλωσε ότι θα παραμείνει υπέρμαχος του γάμου ως μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός.

«Αρνούμαι, στην Ελλάδα του 2018 να γίνω… κρυπτοχριστιανός και να φοβούμαι να εκφράσω τις πεποιθήσεις μου για να μην κινδυνεύω με μηνύσεις από τον κάθε κύριο ή κυρία που νομίζει ότι δια της δικαστικής απειλής θα εκφοβίσει και θα κάμψει συνειδήσεις», είχε δηλώσει ο κ. Νικολόπουλος ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, κάνοντας λόγο για  δήθεν έκνομη συμπεριφορά του συνίσταται στην απλή αναδημοσίευση ενός δημοσιεύματος, από το οποίο αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν προέτρεψε ή υποκίνησε πράξεις μίσους και ρατσιστικής βίας, παραβιάζοντας το νόμο.

Η Βουλή έκανε εξάλλου δεκτή την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση του δήμου Αθηναίων το 2003. Την άρση της ασυλίας του είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης, για λόγους ηθικής τάξης, επισημαίνοντας ότι η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου. Το Συμβούλιο Εφετών, εξήγησε, περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο, είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία και άρα πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει διότι ταλαιπωρεί 18 στελέχη του δήμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...