355
Ενας πυροσβέστης βαδίζει μπροστά στα βαγόνια. Ο εκτροχιασμός είχε ως προσωρινό απολογισμό δύο νεκρούς αλλά πολλούς τραυματίες | REUTERS/Massimo Pinca

Νεκροί και τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με νταλίκα στη βόρεια Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 08:45
Ενας πυροσβέστης βαδίζει μπροστά στα βαγόνια. Ο εκτροχιασμός είχε ως προσωρινό απολογισμό δύο νεκρούς αλλά πολλούς τραυματίες
|REUTERS/Massimo Pinca

Νεκροί και τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με νταλίκα στη βόρεια Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 08:45

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι έγιναν σκηνικό φρικτού δυστυχήματος. Αργά τη νύχτα ένα τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό στα περίχωρα του Τορίνο στη βόρεια Ιταλία με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν σοβαρά. Μετά τη σύγκρουση το τρένο εκτροχιάστηκε.

Το τρένο εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε ισόπεδη διάβαση. Τρία από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας βγήκαν από τις σιδηροτροχιές, όπως εικονίζουν πλάνα που μετέδωσαν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

2018-05-24T054522Z_546427171_RC12825589F0_RTRMADP_3_ITALY-TRAIN
Ενα από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έφτασε λίγα μόλις μέτρα από μια κατοικία (Reuters)

«Στις 23:20 (τοπική ώρα, 00:20 ώρα Ελλάδας) ο περιφερειακός συρμός 10027 Τορίνου-Ιβρέας συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο παραβίασε τις μπάρες ισόπεδης διάβασης σε λειτουργία και ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του τρένου έχασε τη ζωή του και πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν», ανέφερε μια πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, της RFI.

skynews-italy-train_4318631skynews-italy-train_4318632

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το δεύτερο θύμα ήταν ένας άνδρας που επέβαινε σε φορτηγάκι το οποίο συνόδευε τη νταλίκα.

Η La Stampa του Τορίνου ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, ότι το δυστύχημα ίσως οφείλεται στο ότι η νταλίκα με λιθουανικές πινακίδες μετέφερε «ασυνήθιστα» βαρύ φορτίο. Το φορτηγάκι που προπορευόταν πέρασε με φυσιολογικό τρόπο και απόλυτη ασφάλεια την ισόπεδη διάβαση αλλά, όταν οι μπάρες άρχισαν να κατεβαίνουν, ο οδηγός της νταλίκας, που απείχε περίπου δέκα μέτρα από το προπορευόμενο φορτηγάκι, δεν κατάφερε να φρενάρει έγκαιρα και το βαρύ όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλέστηκε η εφημερίδα.

Πολλοί άλλοι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, κατά τις πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ.

Τον Απρίλιο του 2017, σε ένα άλλο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ιταλία είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ είχε κλείσει προσωρινά η κύρια σιδηροδρομική σύνδεση της χερσονήσου με την Αυστρία. Τον Ιούνιο του 2016, η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία είχε πολύ βαρύτερο απολογισμό, 23 νεκρούς και 52 τραυματίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...