234
Αεροπλάνα της Air France και της easyJet καθηλωμένα στο παρισινό αεροδρόμιο Ορλί | REUTERS/Eric Gaillard

Αεροπορικό χάος από την απεργία των γάλλων ελεγκτών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 19:00
Αεροπλάνα της Air France και της easyJet καθηλωμένα στο παρισινό αεροδρόμιο Ορλί
|REUTERS/Eric Gaillard

Αεροπορικό χάος από την απεργία των γάλλων ελεγκτών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 19:00

Μεγάλο πρόβλημα, πανευρωπαϊκών διαστάσεων, δημιουργήθηκε την Τρίτη από τις ακυρώσεις, τις ματαιώσεις και τις καθυστερήσεις πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών λόγω της απεργίας στη Γαλλία.

Περισσότερες από 500 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως γράφουν οι λονδρέζικοι Times. Αυτές οι κινητοποιήσεις αφορούσαν την αντίθεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα μεταρρυθμιστικά μέτρα του γάλλου προέδρου Μακρόν, μάλιστα η απεργία των ελεγκτών ήταν η δωδέκατη από την έναρξη του έτους.

Τα προβλήματα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ.

Ακόμη δύο ημέρες θα ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες των αεροπλάνων, αφού οι γάλλοι ελεγκτές θα απεργήσουν και το Σαββατοκύριακο. Επιπροσθέτως οι ταξιδιώτες προς τη Γαλλία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων σιδηροδρομικών διήμερων απεργιών, κάθε εβδομάδα έως το τέλος του Ιουνίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες πάντως, σε περίπτωση μελλοντικής απεργίας, απαιτούν ήδη να αναλάβουν τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία οι ελεγκτές των όμορων χωρών, ώστε να μην καθηλωθούν τα αεροσκάφη τους στο έδαφος. Οι αερομεταφορείς διαμαρτύρονται επειδή οι ακυρωθείσες πτήσεις σε όλη την Ευρώπη την Τρίτη ήταν 500 και οι ταξιδιώτες που έχασαν τις πτήσεις τους 70.000, ενώ συνολικά οι καθυστερήσεις ήταν χιλιάδες. Επίσης, οι αερομεταφορείς υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται αυτοί για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Οι εταιρείες Ryanair, Easyjet, British Airways συγκαταλέγονται σε εκείνες των οποίων τα αεροπλάνα δεν πέταξαν.

Της British Airways ακυρώθηκαν 40 πτήσεις από και προς το Λονδίνο, αλλά και πτήσεις σε προορισμούς εκτός Γαλλίας.

Της Ryanair ακυρώθηκαν 44 πτήσεις, με ταλαιπωρία για 8.000 επιβάτες της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...