229
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουτσούμπας: «Η πρώτη φορά Αριστερά τσακίζει τον λαό»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 15:41
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουτσούμπας: «Η πρώτη φορά Αριστερά τσακίζει τον λαό»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 15:41

Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της αστικής τάξης και επιτίθεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Η πρώτη φορά Aριστερά τσακίζει τον λαό μας» είπε, και πρόσθεσε ότι «είναι αποκαλυπτικό για το τι περιμένει τον λαό το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης».

Για την αγορά εργασίας ανέφερε ότι γίνεται ένα ευχολόγιο χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να καταργήσει κανέναν μνημονιακό νόμο που οδήγησε στην κατεδάφιση συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων» και πως η όποια αναμόρφωση του κατώτατου μισθού θα συνδυαστεί με τη συμπίεση του μισθού.

Επιπλέον ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε και από το βήμα της Βουλής την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ χαρακτήρισε στημένο δικομματικό καβγαδάκι τις αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία, αλλά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή διότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: «Η Ελλάδα του μεγάλου κεφαλαίου και η Ελλάδα της εργατικής τάξης, του λαού».

Για τα μέτρα, ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε ότι «τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα θα συνεχιστούν, όχι μόνο λόγω της ενισχυμένης εποπτείας και των κανόνων της Ευρωζώνης, αλλά και γιατί είναι απαίτηση της εγχώριας αστικής τάξης που θέλει να συνεχιστεί το ξεζούμισμα του λαού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...