482
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια | Nikos Libertas / SOOC

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Δημαγωγοί στην οικονομία, εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 13:15
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια
|Nikos Libertas / SOOC

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Δημαγωγοί στην οικονομία, εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 13:15

Η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι «παραμύθι όσο και το σκίσιμο των μνημονίων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για το πρόβλημα ανομίας και την κάλεσε «να αναμετρηθεί με το αμαρτωλό παρελθόν της» και να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε κατ’ αρχάς ότι τα τελευταία τρία χρόνια περάσαμε από τη δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη και τις εκροές των καταθέσεων το 2015 στην ψήφιση των «διαβόητων προαπαιτούμενων» το 2016. Πέρυσι σαν σήμερα, «η κυβέρνηση δεσμευόταν στο Eurogroup για δυσθεώρητα πλεονάσματα και για μέτρα το 2019 και το 2020. Αυτά γιατί δεν τα αναφέρατε στην ομιλία σας κ. Τσίπρα;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τόνισε ακόμη ότι «είσαστε αυτοί που ήσασταν πάντα: Αδίστακτοι δημαγωγοί στα λόγια και ανίκανοι στην πράξη. Οσο αλήθεια ήταν το σκίσιμο του μνημονίου το 2015, άλλο τόσο αλήθεια είναι και το παραμύθι της καθαρής εξόδου».

Εκανε ακόμη λόγο για την περικοπή των δαπανών κατά 556 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2018. «Αντί να βάζετε χρήματα στην οικονομία, για να πάρει εμπρός, εσείς τραβάτε χρήματα από την αγορά» είπε και τόνισε ότι «καταστρέψατε συνειδητά τη μεσαία τάξη, εξωθείτε τους νομοταγείς πολίτες στη φοροδιαφυγή».

Για το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση, έκανε λόγο για «σχέδιο χωρίς ανάπτυξη» και «αόριστο ευχολόγιο στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις».

«Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα» είπε ακόμη.

«Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμη εκτενώς στη βία, με αφορμή την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη αλλά και την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

Τόνισε ότι η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη και ρητή, χωρίς αστερίσκους, και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση «να αναμετρηθεί με το αμαρτωλό παρελθόν της».

Πρόσθεσε: «Σταματήστε να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό, κ. Τσίπρα. Και συνειδητοποιείστε επιτέλους ότι είναι αποτέλεσμα της αριστερής ιδεοληψίας σας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτήν των ακροδεξιών και σε εκείνη του συγκεντρωμένου πλήθους».

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία. Τελεία και παύλα. Ζητώ να καταδικάσετε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Κυρίως να δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια και τα πανεπιστήμια, τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες. Επιτέλους, προστατέψτε τους Ελληνες και τη δημόσια περιουσία, κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν σας επιτρέπω ποτέ ξανά να αφήσετε οποιοδήποτε υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με τη βία.

»Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς εξισώνατε τη φυσική βία των μνημονίων με τη βία του σπασίματος και των προπηλακισμών. Εσείς προσθέτατε πάντα ένα αλλά όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δέχονταν επίθεση. Οταν έδερναν τους δικούς μας βουλευτές πάντα στην καταδίκη σας υπήρχε ένας αστερίσκος. Εσείς δεν τολμήσατε να πείτε μια λέξη να τιμήσετε τη μνήμη των δολοφονημένων της MARFIN. Εχετε τεράστια ευθύνη για την ανομία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...