455
Από την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο, στον Λευκό Πύργο | SOOC

Οι τραμπούκοι που χτύπησαν τον Μπουτάρη τον πήραν στο τηλέφωνο!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 11:54
Από την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο, στον Λευκό Πύργο
|SOOC

Οι τραμπούκοι που χτύπησαν τον Μπουτάρη τον πήραν στο τηλέφωνο!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 11:54

Και θρασύδειλοι και δειλοί. Και τραμπούκοι που επιτίθενται σαν αγέλη σε έναν ανυπεράσπιστο 76χρονο άνθρωπο και φοβισμένα ανθρωπάκια που τώρα επιχειρούν να βρουν τρόπο να τους συγχωρεθούν τα εγκλήματα ή να κάνουν να ξεχαστούν οι τραμπουκισμοί τους. Αυτό είναι πλέον το πρόσωπο των δραστών της άγριας επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο, τώρα που κάποιοι απειλούνται με τον βαρύ πέλεκυ της Δικαιοσύνης και άλλοι με την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

Σε μια προσπάθεια να λειανθούν -όσο γίνεται- οι γωνίες της τραμπούκικης επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων επιχείρησαν να ρίξουν «γέφυρες» προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη, επικοινωνώντας με τον δήμαρχο, προτού δικαστούν.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο ιστότοπος voria.gr, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον δύο από τους κατηγορουμένους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν, οπότε μετέφεραν τις προτάσεις τους στους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του 17χρονου κατηγορουμένου –ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων– εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος δικάζεται σήμερα, Τετάρτη, επικοινώνησε και εκείνος με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη. Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή, ο κ. Μπουτάρης είπε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς, όπως τόνισε, το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου.

«Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει και ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, αν και η επικοινωνία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ούτε και διαψεύδεται όμως.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του voria.gr, ένας εκ των δραστών της επίθεσης εις βάρος του κ. Μπουτάρη (αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Mάλιστα ο υπόδικος βουλευτής της οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του, τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Από την οικογένειά του πάντως αρνούνται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία της ΧΑ και επιχειρείται να αποσυνδεθεί από οποιαδήποτε δράση που μπορεί να τον μπλέξει περισσότερο.

Το παρελθόν των τραμπούκων είναι όντως ένα επιβαρυντικό στοιχείο. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, ο ενήλικος ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να προπηλακίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του, διαμένει στην περιοχή του Κορδελιού. Τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε ριζική αναμόρφωση της σελίδας του στο facebook προκειμένου να σβήσει προηγούμενες αναρτήσεις του οι οποίες πιθανόν θα τον έφερναν σε πολύ δυσχερή θέση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...