292
(φωτ. αρχείου) | George Vitsaras / SOOC

Αντιπαράθεση για ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης (και Ρουβίκωνα) στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 10:41
(φωτ. αρχείου)
|George Vitsaras / SOOC

Αντιπαράθεση για ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης (και Ρουβίκωνα) στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 10:41

Μέσα σε ένα κλίμα έντασης που διαμορφώνουν η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη και η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ, η οικονομία, το Σκοπιανό αλλά και η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ οργανώνεται η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Το αίτημα είχε καταθέσει η Φώφη Γεννηματά και αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα τα ανοιχτά θέματα αναμένεται να μπουν στο τραπέζι από τους πολιτικούς αρχηγούς και η σύγκρουση θα είναι σφοδρή και επί του προσωπικού.

Κυρίαρχο ζήτημα στην αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι η ασφάλεια.

Μετά την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη ο Πρωθυπουργός είχε ταυτίσει τμήμα της ΝΔ με την Ακροδεξιά, προκαλώντας την οργή της ΝΔ.

Επειτα από τον Πρωθυπουργό τον λόγο θα λάβει η κυρία Γεννηματά που αναμένεται να ζητήσει «εκλογές εδώ και τώρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επανέλθει στο ζήτημα της ανομίας μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ αλλά και τις απειλές που δέχτηκε πριν από λίγες ώρες από μέλη της αναρχικής οργάνωσης.

Πιο κοντά στο θέμα της συζήτησης στη Βουλή, είναι το σχέδιο ολιστικής ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση στην ΕΕ, χωρίς να αποσπάσει, τουλάχιστον στις πρώτες εκδοχές, θετικά σχόλια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα σταθεί ιδιαίτερα στο λεγόμενο «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης» και θα επισημάνει ότι συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία να συντάσσεται με τόσο μεγάλη καθυστέρηση οικονομικό πρόγραμμα που δεν έχει ούτε ένα διάγραμμα και δεν περιλαμβάνει μετρήσιμους ποσοτικούς στόχους. Τέλος, υπάρχει και το Σκοπιανό και η πρόταση για «Μακεδονία του Ιλιντεν» που έπεσε στο τραπέζι και απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση, αν και η σκοπιανή κυβέρνηση είναι μάλλον θετική.

Να σημειωθεί ότι από τη συζήτηση θα απουσιάζει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...