180
Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου | Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν κόπηκαν επιδόματα, διαπιστώνει η Θεανώ Φωτίου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 11:58
Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου
|Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν κόπηκαν επιδόματα, διαπιστώνει η Θεανώ Φωτίου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 11:58

Για τα επιδόματα και τις συντάξεις και τις περικοπές μίλησε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία εξήγησε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Σε δηλώσεις της Δευτέρα στον Ant1 είπε ότι για τις συντάξεις «βρισκόμαστε σε μία επιταχυνόμενη και κρίσιμη κατάσταση, η οποία θα φέρει εξελίξεις».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η απάντησή της για τις μειώσεις στις συντάξεις, για τις οποίες είπε ότι τα «δεδομένα είναι διαφορετικά, είναι εν εξελίξει». Όπως υπογράμμισε, «υπερκαλύπτουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός το οποίο παραδέχθηκε το ΔΝΤ».

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα είπε ότι η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι δεν έχουν κοπεί.

Ακόμη, προσέθεσε ότι με τους δανειστές συμφωνήθηκε η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του «φακέλου αναπηρίας», η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, καθώς και η αρχιτεκτονική του επιδόματος δανείου.

Για το επίδομα στέγασης (ενοικίου και δανείου για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες αντίστοιχα) είπε ως θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ και στην περίπτωση του ενοικιαστή θα δίνεται στον ίδιο, αφού έχει καταθέσει συμβολαιακή πράξη στην Εφορία και θα υπολογίζεται βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...