180
| Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας

Μπακογιάννης: «Η κοινωνία ξεπέρασε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2018, 17:44

Μπακογιάννης: «Η κοινωνία ξεπέρασε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2018, 17:44

Συμφωνία για την συντήρηση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Μουσείων Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες και την Παλαιά Βίνιανη στην Ευρυτανία υπέγραψαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για τα 74 χρόνια από την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες.

Με τη συμφωνία επισημοποιήθηκε η σύμπραξη της Βουλής και της Περιφέρειας για την συγχρηματοδότηση των έργων που είναι αναγκαία, ώστε τα δύο μουσεία, που στεγάζονται σε κτίρια που διαθέτουν οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων, να αναδειχθούν σε τόπους ιστορικής μνήμης και να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η συμφωνία υπεγράφη από τον δήμαρχο Καρπενησίου Νικόλαο Σουλιώτη και τον δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή.

Νωρίτερα, κατά την εκδήλωση, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για την ανάγκη του αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη, με σεβασμό στη μνήμη που πρέπει να μένει ζωντανή με νηφαλιότητα, χωρίς αφορισμούς και διχασμό.

«Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Γεφύρωσε τα χάσματα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι Κορυσχάδες δείχνουν έναν άλλο δρόμο από το «Εμείς και εσείς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...