343
Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά την επίδοση των ψηφισμάτων στον υπουργό Εσωτερικών για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» | ΙΝΤΙΜΕnews

Χαμός στη Βουλή με καβγά Βαγενά – Πατούλη

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 15:00
Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά την επίδοση των ψηφισμάτων στον υπουργό Εσωτερικών για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1»
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χαμός στη Βουλή με καβγά Βαγενά – Πατούλη

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 15:00

Σκηνές απείρου κάλλους για μία ακόμη φορά στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Περιφερειών με αντικείμενο το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» και τις αλλαγές που προωθεί η κυβένηση στον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Πέρα από τα «πυρά» που δέχθηκε ο εκπροσωπών την κυβέρνηση γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, από τους εκπρόσωπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), στη συνεδρίαση κυριάρχησαν οι έντονοι διάλογοι με χαρακτηρισμούς και ειρωνείες μεταξύ του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καβγάς άναψε όταν η Αννα Βαγενά καυτηρίασε τη «μαγκιά» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- με την οποία επέλεξε να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο κατά την ομιλία του ο κ. Πατούλης.

«Εσύ στα ορεινά με την ασφάλεια της ασυλίας λες ό,τι θέλεις. Εσείς έχετε την ασυλία σας», της απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συνέχισε:  «Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει πως με απλή δίωξη ο αυτοδιοικητικός φεύγει από το αξίωμα. Είναι στημένη ρύθμιση. Η κυβέρνηση διορίζει την επιτροπή ελέγχου που θα κρίνει εάν ο δήμαρχος με μια απλή δίωξη θα πάει σπίτι του. Εσάς όταν σας διώκουν έχετε την βουλευτική ασυλία».

«Σας καίει», σχολίασε ένας από τους κυβερνητικούς βουλευτές, με τον κ. Πατούλη να επανέρχεται: «Εμένα δεν με καίει. Εσάς σας καίει. Συγκρατηθείτε. Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι στα δημοψηφίσματα. Αν για παράδειγμα ο Δήμος Φυλής αποφασίσει με δημοψήφισμα να κλείσει τους ΧΥΤΑ, η κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα τα κλείσει ή θα κάνει πάλι το ΟΧΙ, ΝΑΙ;».

Τότε ήταν που ο Κώστας  Πουλάκης αναφώνησε «ωχ Θεέ μου» για να λάβει εκ νέου απάντηση από τον κ. Πατούλη: «Ωχ Θεέ μου λέμε και εμείς με όσα κάνει η κεντρική κυβέρνηση».

Μέσα σε λίγα λεπτά η συζήτηση εκτροχιάστηκε με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να χαρακτηρίζουν προσβλητικό και αγενές το ύφος του προέδρου της ΚΕΔΕ και εκείνον να τους προειδοποιεί ότι σύντομα θα φθάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών ψηφίσματα από το 98% των δήμων της χώρας κατά των προωθούμενων  αλλαγών Σκουρλέτη, και τότε -είπε- «θα εκπλαγείτε όλοι».

Δεν έλειψαν εξάλλου οι ειρωνικές συστάσεις του στον αλαλάζοντα βουλευτή της συμπολίτευσης Ηλία Καματερό να «βγει έξω που έχει ιατρείο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...