518
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ | cosmote

ΟΤΕ: Αυξημένα κέρδη στο α’ τρίμηνο χάρη στην ισχυρή επίδοση της ελληνικής αγοράς

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 11:34
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ
|cosmote

ΟΤΕ: Αυξημένα κέρδη στο α’ τρίμηνο χάρη στην ισχυρή επίδοση της ελληνικής αγοράς

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 11:34

Αύξηση 3,6% στα EBITDA κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2018 ο Όμιλος ΟΤΕ, κυρίως λόγω των ισχυρών επιδόσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 921,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 0,8%, ωστόσο η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA αυξήθηκε κατά 3,6% σε 315,1 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA σημείωσε αύξηση κατά 5,3%, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 40,9%, αυξημένο κατά 230 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το Α΄ τρίμηνο του 2017.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA στη Ρουμανία μειώθηκε κατά 10,8%, ενώ στην Αλβανία αυξήθηκε κατά 112,5%.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 32,5% και ανήλθαν σε 50,6 εκατ. ευρώ στο Α’ τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με 38,2 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2017.

Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις ανήλθαν σε 166,6 εκατ. ευρώ με τον Όμιλο να καταγράφει παράλληλα θετικές ταμειακές ροές 8,6 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 31 Μαρτίου 2018 ήταν 0,7 δισ. ευρώ ή 0,6 φορές το ετήσιο προσαρμοσμένο ΕΒΙTDA.

Στην Ελλάδα, το α’ τρίμηνο του 2018 οι ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων οπτικής ίνας της εταιρείας προσέλκυσαν 51.000 συνδρομητές. Η υπηρεσία οπτικών ινών του ΟΤΕ, η οποία προσφέρει ευρυζωνικές ταχύτητες μέχρι 200Mbps, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Στο τέλος του τριμήνου, 405 χιλιάδες συνδρομητές ή το 22,5% της συνδρομητικής βάσης ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής, είχαν επιλέξει υπηρεσίες FTTC έναντι 20,1% στο τέλος του 2017.

Παράλληλα, η COSMΟΤΕ TV κατέγραψε αύξηση 3.000 πελατών, με το συνολικό αριθμό συνδρομητών να ανέρχεται σε 528.000 στο τέλος του τριμήνου.

Στην κινητή, η αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες τροφοδοτήθηκε από την χρήση data, ενώ η εφαρμογή Cosmote mobile app υιοθετήθηκε από 1,6 εκατ. χρήστες στο τρίμηνο, σημειώνοντας σχεδόν 75% ετήσια αύξηση.

Στη Ρουμανία, τα συνολικά έσοδα από τις δραστηριότητες του Ομίλου μειώθηκαν κατά 1,7%, σε 226,5 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2018, ενώ στην Αλβανία τα έσοδα από υπηρεσίες της Telekom Albania αυξήθηκαν κατά 0,7%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα α’ τριμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε:

«Ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκίνησε το 2018 με ισχυρές επιδόσεις. Τα έσοδά μας από υπηρεσίες λιανικής στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση, κυρίως χάρη στην ενίσχυση των πωλήσεων γρήγορου internet μέσω οπτικών ινών. Συνεχίζουμε την αναβάθμιση του δικτύου μας για να προσφέρουμε σε όλο και περισσότερους πελάτες ταχύτητες μέχρι 200Mbps. Ταυτόχρονα, απολαμβάνουμε τα οφέλη της τεχνολογικής μας υπεροχής στην κινητή, σημειώνοντας αύξηση στην κίνηση δεδομένων και ανάκαμψη των εσόδων μας. Δίνουμε έμφαση στο digitalization και γινόμαστε πιο «ψηφιακοί», αναβαθμίζοντας την εμπειρία του πελάτη και πετυχαίνοντας περιορισμό του κόστους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν θετική επίδραση στην κερδοφορία EBITDA. Στη Ρουμανία, οι νέες προσφορές στην κινητή που λανσάραμε στο τέλος του έτους ενισχύοντας τα συνδυαστικά πακέτα, κερδίζουν συνεχώς έδαφος και υποστηρίζουν τη στρατηγική μας. Στην Αλβανία, η αγορά δείχνει σημάδια ανάκαμψης και η κερδοφορία βελτιώθηκε αισθητά, μετά την αποχώρηση του τέταρτου παρόχου.» Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Συνολικά, επιτύχαμε θετικά αποτελέσματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε ανάλογα και το υπόλοιπο έτος. Τον Απρίλιο, εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών των μετόχων που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο. Οι ταμειακές μας ροές είναι ικανές για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει και την υποστήριξη του μερίσματος για το φετινό έτος

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...