259
Οι παίκτες της ΑΕΚ, στο κρίσιμο σημείο του ματς, παρέμειναν ψύχραιμοι | twitter

FIBA Champions League: Στον τελικό η ΑΕΚ – Νίκησε με 77-75 τη Μούρθια

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 23:39
Οι παίκτες της ΑΕΚ, στο κρίσιμο σημείο του ματς, παρέμειναν ψύχραιμοι
|twitter

FIBA Champions League: Στον τελικό η ΑΕΚ – Νίκησε με 77-75 τη Μούρθια

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 23:39

Πενήντα χρόνια μετά τον πρώτο ευρωπαϊκό της τίτλο (κι αφού μεσολάβησε η κατάκτηση του Σαπόρτα, το 2000, άλλος ένας την προηγούμενη δεκαετία), η ΑΕΚ ήθελε το βράδυ της Παρασκευή ς να κάνει το πρώτο βήμα για να… τριτώσει το καλό.

Όπως και συνέβη…

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό (6/5, 20:30) του φάιναλ φορ του Basketball Champions League, που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ, πήρε η ΑΕΚ, ενώπιον του κοινού της.

Η Ένωση επικράτησε με 77-75 της Μούρθια, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, και την Κυριακή απέναντι στη Μονακό θα διεκδικήσει τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της.

Επειτα από ένα νευρικό ξεκίνημα, η Ένωση -στις αρχές της β’ περιόδου- έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και βρέθηκε στο +12, αλλά η Μούρθια φρόντισε να της υπενθυμίσει ότι ήρθε στην Αθήνα για να της κάνει τη ζωή δύσκολη: μέσα σε ένα δίλεπτο έριξε τη διαφορά (40-34 το ημίχρονο) ενώ στα μισά της γ’ περιόδου πέρασε μπροστά στο σκορ…

Μόνο που από εκείνο το σημείο και μετά οι κιτρινόμαυροι συγκεντρώθηκαν, μείωσαν τα λάθη και με έξυπνο παιχνίδι στην επίθεση άρχισαν να χτίζουν πάλι διαφορές – από 5 έως 9 πόντους.

Στο τελευταίο τρίλεπτο τα μεγάλα σουτ του Μπενίτε και η αστοχία της Ένωσης στις βολές, έκανε ξανά το ματς ντέρμπι με τον Τζέιμς να διαμορφώνει το 77-75 με 1/2 βολές στα 5” πριν το τέλος και τους Ισπανούς να μην προλαβαίνουν να εκτελέσουν επίθεση.

Οι παίκτες της Μούρθια διαμαρτυρήθηκαν (κακώς) για φάουλ κι όλοι έπεσαν στους διαιτητές, την ίδια ώρα που το ΟΑΚΑ είχε πάρει φωτιά από τους πανηγυρισμούς.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-34, 55-54, 77-75.

Την Κυριακή, στις 21:30, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Μονακό στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...