508
Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες, περίοδο που συμπίπτει χρονικά με τη διπλή δολοφονία | Τwitter

Ανατροπή και αποκαλύψεις που σοκάρουν για τη διπλή δολοφονία στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 16:51
Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες, περίοδο που συμπίπτει χρονικά με τη διπλή δολοφονία
|Τwitter

Ανατροπή και αποκαλύψεις που σοκάρουν για τη διπλή δολοφονία στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 16:51

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, στην Κύπρο, μετά τη σύλληψη ενός 33χρονου από τη Λευκωσία, ως βασικού υπόπτου για το έγκλημα. Ο υπαρχηγός της κυπριακής αστυνομίας άλλωστε είχε υποσχεθεί την Τετάρτη απαντήσεις για όλα, σχετικά με το διπλό φονικό στο Στρόβολο.

Ο 33χρονος που συνελήφθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης και αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, ληστεία, απαγωγή, διάρρηξη, κατοχή διαρρηκτικών οργάνων και αυτουργία, οδηγήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ενώ η κυπριακή αστυνομία αναζητά και δεύτερο πρόσωπο το οποίο εικάζεται ότι ήταν συνεργάτης του συλληφθέντος.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν το πρωί στη δικαστική αίθουσα, DNA του 33χρονου βρέθηκε σε δύο τεκμήρια τα οποία εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος (πρόκειται για ένα ζευγάρι παπούτσια που προφορικά ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι είναι δικά του).

Ενώπιον του δικαστηρίου επέλεξε να εκπροσωπήσει  ο ίδιος τον εαυτό του, ενώ δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για διάταγμα 8ημερης κράτησής του – κάτι που έγινε αυτομάτως δεκτό από τη δικαστή.

Νωρίτερα κατά την ανάκρισή του φέρεται να είπε ότι η δολοφονία του καθηγητή και της συζύγου του σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς και ότι γνωρίζει ποιοι εμπλέκονται στο έγκλημα. Σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να είπε ανακρινόμενος, το 2012 είχε πάει στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου στο Στροβολο για να κάνει κάποιες δουλειές και από τότε άρχισε να σχεδιάζει τον φόνο.

Στο αυτοκίνητο του 33χρονου βρέθηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία είχε καταγράψει πολλά στοιχεία για τον διπλό φόνο, ενώ πρόσφατα φέρεται να είχε πει σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα γίνει πλούσιος σε λίγες μέρες και ότι θα αγόραζε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό από την κυπριακή αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες, περίοδο που συμπίπτει χρονικά με τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, οι αρχές αναζητούν και δεύτερο πρόσωπο που εικάζεται ότι είναι συνεργάτης του, ενώ θα γίνει αναγνωριστική κατάθεση προσώπων στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος (υιοθετημένος) γιος των θυμάτων, που αποτελεί και τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα του στυγερού εγκλήματος.

Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι το παιδί δεν είχε τη παραμικρή σχέση με τη δολοφονία των γονιών του και ότι είπε εξαρχής την αλήθεια στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία.

Σε αυτό άλλωστε επέμεινε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε το απόγευμα της Τετάρτης αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος. Όπως είπε, τα ιατροδικαστικά ευρήματα της νεκροτομής, τα ευρήματα της αυτοψίας, αλλά και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του 15χρονου, συνάδουν πλήρως με το ιστορικό που έδωσε το παιδί στην Αστυνομία.«Το παιδί λέει την αλήθεια και δεν έχει καμία σχέση με το φονικό», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής Mάριος Ματσάκης.

Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της ληστείας που πήγε «στραβά» και έγινε το φονικό, εκτίμησε και χαρακτήρισε λανθασμένες τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν στην κυπριακή αστυνομία από άλλους ιατροδικαστές.

«Πρόκειται για δυο πρόσωπα. Ο ένας σκότωσε ο άλλος ήταν συνεργός» υποστήριξε ο κ. Ματσάκης για τους δράστες, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση προς τον συνεργό εάν ακούει να παραδοθεί στην αστυνομία προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...