193
Ο τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών - θα φρουρείται επί 24ωρου βάσεως | ΙΝΤΙΜΕnews/ φωτ. αρχείου

Ελεύθερος ο ένας εκ των Οκτώ – Υπό 24ωρη φρούρηση για τον φόβο απαγωγής

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 16:04
Ο τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών - θα φρουρείται επί 24ωρου βάσεως
|ΙΝΤΙΜΕnews/ φωτ. αρχείου

Ελεύθερος ο ένας εκ των Οκτώ – Υπό 24ωρη φρούρηση για τον φόβο απαγωγής

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 16:04

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας, αφέθηκε ένας εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών τους οποίους εκζητεί η Τουρκία με την κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το 2016.

Τον τούρκο στρατιωτικό παρέλαβαν αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, Αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο εκζητούμενος θα φρουρείται επί 24ώρου βάσεως, όπως και η (μη γνωστοποιηθείσα) διεύθυνση διαμονής του που έχει οριστεί από τις ελληνικές αρχές.

Τα αυξημένα αυτά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν υπό τον φόβο απόπειρας απαγωγής του από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών -όπως έγινε πρόσφατα στο Κόσοβο με γκιουλενιστές ή παλαιότερα με την περίπτωση Οτσαλάν.

Ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου με τον οποίο έφθασαν στη χώρα μας οι Οκτώ, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 19 Απριλίου, μέχρι την τελική κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τη χορήγηση ή μη ασύλου. Υπενθυμίζεται ότι τις 19 Απριλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό, κρίνοντας ότι πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία.

Στο τούρκο αξιωματικό δεν χορηγήθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...