572
Εικόνα της 22χρονης φοιτήτριας στα social media | Facebook

«Είναι ένα… παιδί που έφερε στον κόσμο ένα παιδί», λέει ο δικηγόρος της 22χρονης

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 09:21
Εικόνα της 22χρονης φοιτήτριας στα social media
|Facebook

«Είναι ένα… παιδί που έφερε στον κόσμο ένα παιδί», λέει ο δικηγόρος της 22χρονης

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 09:21

Την υπερασπιστική γραμμή ότι η 22χρονη φοιτήτρια που γέννησε και πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη είναι ουσιαστικά «ένα παιδί», επιστράτευσε ο δικηγόρος της κοπέλας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης είπε ότι, «αν είχε μιλήσει η κοπέλα, θα είχε αποφευχθεί αυτή η πράξη και το παιδάκι θα ζούσε ή θα είχε γίνει μια λογική διαδικασία ενώ εδώ αντιμετωπίζουμε μια παράλογη πράξη».

Δικαιολογώντας ωστόσο τη φοιτήτρια έκανε λόγο για «παιδί 22 ετών» που δεν είχε μιλήσει σε κανέναν και το περνούσε όλο αυτό μόνο του.

«Ενα παιδί 22 χρονών να κυοφορεί για εννέα μήνες, να μην έχει μιλήσει ούτε στον πατέρα της ούτε στη μητέρα της, ούτε σε συγγενείς και φίλους και να το τραβάει όλο αυτό μόνο του, φανταστείτε τι πόλεμο εσωτερικό, ψυχολογικό έχει στο μυαλό του», είπε χαρακτηριστικά.

«Εχουμε δει μητέρες που έχουν τον καρπό του έρωτά τους με νόμιμο σύζυγο, φέρουν ένα τέκνο και έχουμε δει μητέρες που ενώ επιζητούσαν την εγκυμοσύνη γέννησαν το παιδί τους και ξαφνικά δημιουργείται μια απέχθεια απέναντι στο τέκνο και ορίζεται ως επιλόχεια κατάθλιψη» είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι τη στιγμή της αποτρόπαιας πράξης της, την έπιασε πανικός. «Δεν υπήρχε λογική, το είχε χάσει, ήταν σε πανικό επειδή σε λίγο θα επέστρεφε η μητέρα της από τη δουλειά».

690_7b290e7f-8bff-43bd-93df-73b4017eb2b6
Ο δικηγόρος της 22χρονης βγήκε στα κανάλια το πρωί της Πέμπτης. Εδώ στον ΑΝΤ1

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη «παιδί» για την 22χρονη. «Υπάρχουν παιδιά που λόγω των δικών τους προβλημάτων, ξεπερνούν τη λογική και προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες», είπε. Λίγο αργότερα, ο ίδιος μίλησε και στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η όλη υπόθεση συμπυκνώνεται στο ότι η 22χρονη «είναι ένα παιδί που έφερε στον κόσμο ένα παιδί»…

Αναφερόμενος στην οικογενειακή κατάσταση της 22χρονης, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι πρόκειται για μια «κλασική» ελληνική οικογένεια με «μία μητέρα που υπεραγαπά το παιδί της, έναν πατέρα που υπεραγαπά το παιδί του». Σημειώνεται πως οι γονείς της κοπέλας είναι χωρισμένοι.

Η 22χρονη παραμένει νοσηλευόμενη φρουρούμενη στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, αναμένεται να απολογηθεί αύριο

Παρασκευή. Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «Μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε βάρος της 22χρονης ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για κακούργημα. Σε βάρος της νεαρής μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας μετά τη διαβίβαση στον εισαγγελέα της δικογραφίας που σχημάτισε η Αστυνομία για την υπόθεση. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 22χρονης, ώστε μετά τη νοσηλεία της να λογοδοτήσει για την πράξη της. Η κατηγορουμένη ομολόγησε σε αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πως γέννησε μόνη της στην μπανιέρα της το μωρό και ότι αμέσως μετά, το πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Το βρέφος φέρεται να έπεσε σε ένα δίχτυ-τέντα που υπήρχε στον ακάλυπτο και να πέθανε 12 ώρες μετά, από ασιτία και έλλειψη φροντίδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...