426
Η σημαία πνέει μεσίστια, ακόμα και η θάλασσα της Ανδρου γαλήνεψε για να αποχαιρετήσει τον Αλέξανδρο Σταματιάδη που κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου | Εν Ανδρω/enandro.gr

Βαθιά οδύνη και οργή στην κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2018, 18:47
Η σημαία πνέει μεσίστια, ακόμα και η θάλασσα της Ανδρου γαλήνεψε για να αποχαιρετήσει τον Αλέξανδρο Σταματιάδη που κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου
|Εν Ανδρω/enandro.gr

Βαθιά οδύνη και οργή στην κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2018, 18:47

Στην τελευταία του κατοικία και σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και οργής, συνόδευσαν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί τον 52χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε από ληστές που μπήκαν στην κατοικία του.

Ο επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», το πρωί της Παρασκευής.

Είχε τραυματιστεί βαρύτατα τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας από δύο ληστές και έκτοτε νοσηλευόταν χωρίς να έχει ανανήψει.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου -επώνυμοι πολιτικοί αλλά και ανώνυμοι Ανδριώτες- βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη Χώρα της Άνδρου την Κυριακή για να πουν το «ύστατο χαίρε».

stamatiadis10
Το φέρετρο του Αλέξανδρου Σταματιάδη διασχίζει το πλήθος

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα δύο παιδιά του.

Ο γιος του 52χρονου επιχειρηματία, Αχιλλέας, στάθηκε στη γενναιότητα του πατέρα του, παραθέτοντας τα λόγια που του είπε, λίγες ώρες πριν το τραγικό συμβάν: «Να πιστεύεις στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις γιε μου. Να μάθεις στη ζωή σου να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου»…

«Αλέξανδρε, παιδί μου θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας. Ήσουν και θα συνεχίσεις να είσαι το σωστό παράδειγμα όλης της οικογένειας. Ήσουν ένας ήρωας που έσωσες την οικογένειά σου» είπε συγκινημένη η μητέρα του στον επικήδειό της.

stamatiadis6
Την ώρα της τελετής τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Ανδρου, στον οποίο ο εκλιπών είχε διατελέσει έφορος, έπλευσαν σιωπηλά στον όρμο του Παραπορτίου

Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη, στον Ναυτικό Ομιλο Άνδρου και στο Εμπειρίκιο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Άνδρου.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 05:30 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και η σύζυγός του ξύπνησαν στο δωμάτιο του σπιτιού τους αντικρίζοντας δύο άγνωστους εισβολείς.

Η αντίδραση του 52χρονου επιχειρηματία, ήταν άμεση, προσπάθησε να παλέψει με έναν από αυτούς.Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η γυναίκα τους στις Αρχές, ένας από τους ληστές τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι, χωρίς να καταφέρει να τον σταματήσει και στη συνέχεια ο δεύτερος τον πυροβόλησε στην πλάτη με πιστόλι.

Ο 52χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Γ. Γεννηματάς», αλλά μετά από 19 ημέρες άνισης μάχης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε παρουσιάσει οίδημα στον εγκέφαλο, όμως δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά αφού υποστηριζόταν και η νεφρική του λειτουργία.

Ο επιχειρηματίας είχε υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολύ σοβαρά τραύματα που έφερε, με τους γιατρούς να εκφράζουν από νωρίς τους φόβους τους για επιπλοκή στην υγεία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...