232
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικαιωμένος για τα περί ομηρίας των στρατιωτικών δηλώνει ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2018, 11:54
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικαιωμένος για τα περί ομηρίας των στρατιωτικών δηλώνει ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2018, 11:54

Η συνέντευξη του Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία ο τούρκος πρόεδρος θέτει ευθέως ζήτημα ανταλλαγής των οκτώ τούρκων στρατιωτικών με τους δύο έλληνες κρατούμενους στην Αδριανούπολη δικαιώνει όσα έλεγε, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε tweet την Κυριακή και σε σχόλιο όσων ανέφερε ο Ερντογάν για την ειρήνη ανάμεσα στις δύο χώρες, ο υπουργός αναφέρει ότι, όταν μιλούσε για ομηρία δεχόταν «επίθεση και χλευασμό», αλλά τώρα επιβεβαιώνεται με την πρόταση ανταλλαγής.

Η Ελλάδα, προσθέτει, επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση αλλά και την άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη του στην «Αυγή» ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης, σημειώνει ότι «με δεδομένα και γνωστά τα γεγονότα και τις συνθήκες της σύλληψης των δύο στρατιωτικών στελεχών μας, το ζήτημα θα μπορούσε να επιλυθεί με μια απλή συνεννόηση, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

» Επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή αυτή τη συνεννόηση. Η Τουρκία όμως το ενέταξε στις εντάσεις των σχέσεών της με τη χώρα μας και το παρέπεμψε στο τουρκικό δικαστήριο. Δεν πρόκειται για «αδυναμία» της τουρκικής δικαιοσύνης να κινηθεί με ταχύτητα. Η κράτηση των δύο στρατιωτικών μας είναι παράνομη. Κρατούνται, άλλωστε, χωρίς κατηγορητήριο».

Σε ερώτημα για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου σημειώνει ότι «η ένταση αυτή είναι ενδεχόμενο να μετατρέψει μια από τις συνήθεις πια ενέργειες της Αγκυρας σε «θερμό» επεισόδιο, το οποίο, με τα σημερινά δεδομένα, δείχνει ότι δεν το επιλέγει. Η απάντηση στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας είναι ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...