282
Γερμανός νεοναζί κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ στην ανατολική Σαξονία | Matthias Rietschel/Getty Images

Spiegel: Τα δίχτυα των νεοναζί στη γερμανική δημόσια διοίκηση

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 14:33
Γερμανός νεοναζί κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ στην ανατολική Σαξονία
|Matthias Rietschel/Getty Images

Spiegel: Τα δίχτυα των νεοναζί στη γερμανική δημόσια διοίκηση

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 14:33

Σαφώς πιο ισχυρό έγινε, τα τελευταία χρόνια, το ακροδεξιό κύμα στη Γερμανία. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και τον Σεπτέμβριο μέσα από τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, με τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AFD) να εμφανίζονται αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η άνοδος αυτή εμπνέει ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία. Μια επικίνδυνη νεοναζιστική οργάνωση φέρεται, μάλιστα, να διευρύνεται σύμφωνα με ρεπορτάζ γερμανικού μέσου ενημέρωσης.

Δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους και αστυνομικοί, εμφανίζεται να έχουν ενταχθεί στο κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» που υποστηρίζει ότι το Ράιχ συνεχίστηκε και μετά την ήττα της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το θέμα αυτό έφερε στο φως το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες των γερμανικών αρχών.

Υποπτα, μάλιστα, για συμμετοχή στην οργάνωση κρίθηκαν 11 αστυνομικά μέλη της Βαυαρίας, με πέντε από αυτά να τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει και 11 ακόμη άτομα που υπηρετούν στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας.

Υπάρχει και συνέχεια: από τις ένοπλες δυνάμεις εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα που ενδέχεται να ανήκουν στους «Πολίτες του Ράιχ».

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει δήλωση εκπροσώπου της γερμανικής αστυνομίας ή της κυβέρνησης που να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του δημοσιεύματος του Spiegel.

Η ανησυχία για τους «Πολίτες του Ράιχ» έγινε ακόμη πιο έντονη τον Οκτώβριο του 2016, όταν στη Βαυαρία μέλος του κινήματος πυροβόλησε και σκότωσε αξιωματικό της Αστυνομίας που επιχείρησε να μπει στο σπίτι του για να κατασχέσει κυνηγετικά και άλλα όπλα που είχε στην κατοχή του.

Γραφικοί συνωμοσιολόγοι θεωρούνταν στο παρελθόν οι «Πολίτες του Ράιχ», με τον καιρό όμως αναπτύχθηκαν επικίνδυνα, προβαίνοντας σε εγκληματικές ενέργειες όπως οι επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Κια μια αποκάλυψη στην οποία προχώρησε το περιοδικό Focus τον Ιανουάριο, επικαλούμενο πηγές της γερμανικής Ασφάλειας, αποδεικνύει το μέγεθος της σοβαρότητας του θέματος: το δημοσίευμα έκανε λόγο για περίπου 16.000 μέλη του κινήματος «Πολίτες του Ράιχ»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...