774
Η ημέρα που ο διεθνής Τύπος έκανε πρωτοσέλιδο τον θάνατο ενός Πρίγκιπα | Shutterstock

Κανείς δεν φταίει για τον θάνατο του Πρινς;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 21 Απριλίου 2018, 08:50
Η ημέρα που ο διεθνής Τύπος έκανε πρωτοσέλιδο τον θάνατο ενός Πρίγκιπα
|Shutterstock

Κανείς δεν φταίει για τον θάνατο του Πρινς;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 21 Απριλίου 2018, 08:50

Η είδηση ήταν σκληρή και έσκασε με φόρα στα πρόσωπα και τα αφτιά όσων τον αγαπούσαν και είδαν ή άκουσαν τη διατύπωσή της: «Η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή Πρινς».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία για το πώς απέκτησε τα οπιοειδή αναλγητικά τα οποία, βάσει της ιατροδικαστικής μελέτης, προκάλεσαν τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος τραγουδιστής απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών, την 21η Απριλίου του 2016, από υπερβολική δόση του ισχυρού αναλγητικού φεντανίλ —το οποίο είναι 50 φορές δυνατότερο από την ηρωίνη. Μάλιστα, μέχρι τώρα προκύπτει ότι το πήρε κατά λάθος, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ελαφρύτερο παυσίπονο, από ό,τι πραγματικά είναι.

«Χωρίς να έχει καθοριστεί το κίνητρο ή κάποιος ύποπτος» η αμερικανική Δικαιοσύνη «δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις που να σχετίζονται με τον θάνατο του Πρινς» δήλωσε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της διετούς έρευνας, ο Μαρκ Μετζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Κάρβερ, όπου βρίσκεται η κατοικία του τραγουδιστή, το Πέισλι Παρκ, κοντά στη Μινεάπολη.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ότι επιτεύχθηκε φιλικός διακανονισμός με τον Μάικλ Τοντ Σάλενμπεργκ, τον γιατρό που φρόντισε τον Πρινς δύο φορές πριν από τον θάνατό του.

Ο Σάλενμπεργκ είχε παραδεχθεί ότι έγραψε μια συνταγή με παυσίπονα Percocet σε πρόσωπο από το περιβάλλον του τραγουδιστή -γνωρίζοντας ότι τα φάρμακα προορίζονταν για τον καλλιτέχη- και αποδέχθηκε να καταβάλει το ποσό των 30.000 δολαρίων στην αμερικανική Δικαιοσύνη.

Ετσι, η υπόθεση του θανάτου του Πρινς, εκείνον τον Απρίλη, φαίνεται ότι μπαίνει στο αρχείο, καθώς οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν επίσημε ότι δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Κανείς, λοιπόν, δεν φταίει για τον θάνατο αυτού του σπουδαίου μουσικού που πάλευε με τους δαίμονές του, κανείς δεν θα πληρώσει για αυτή την απώλεια.

Τώρα, συντροφιά στην απουσία του μας κάνουν, πια, όλες αυτές οι τραγουδάρες που μας μεγάλωσαν, που μας έκαναν παρέα όταν βουτήξαμε στα αβαθή της ερωτικής μελαγχολίας μας, που μας έκαναν να χοροπηδάμε στα κέφια μας. Αυτά που μας θυμίζουν ότι ο τύπος μπορεί να έφυγε σε άλλη διάσταση, αλλά η παρουσία του είναι ακόμα έντονη στις ζωές μας.

Οσοι τον λατρεύουμε, πιστεύουμε ότι -δυο χρόνια μετά-θέλησε με έναν οιωνό να μας πει «Guys, I am still here». Μπορεί να είναι τυχαίο και να το μεγαλοποιούμε οι (τρελαμένοι) θαυμαστές του, μπορεί οι διαχειριστές της περιουσίας του να ήθελαν, απλώς, να κάνουν πωλήσεις στο μνημόσυνό του.

Οπως κι αν συμβαίνει, μας έδωσαν -σύμφωνα με τον Guardian– την πρωτότυπη ηχογράφηση του «Nothing Compares 2 U» από τον ίδιο τον Πρινς, το 1984.

Το συγκεκριμένο κομμάτι το είχε γράψει ο ίδιος και το είχε δώσει στους The Family, για το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους («The Family»). Ωστόσο, το τραγούδι έγινε επιτυχία από τη Σινέντ Ο’ Κόνορ, το 1990.

Η ηχογράφηση του 1984 από τον τραγουδιστή έγινε στο Flying Cloud Drive «Warehouse», στη Μινεσότα. Δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με ανέκδοτο βίντεο από τις πρόβες τού Πρινς με την μπάντα του, τους The Revolution. Η ηχολήπτριά του, η Σούζαν Ρότζερς, ήταν παρούσα στην ηχογράφηση του 1984. Όπως δήλωσε, ο καλλιτέχνης απολάμβανε «μία πραγματικά ευτυχισμένη περίοδο στη ζωή του», αφότου είχε ολοκληρώσει την εξαντλητική περιοδεία «Purple Rain».

Μία ημέρα, ο Πρινς έφυγε από το στούντιο κρατώντας ένα σημειωματάριο και έπειτα από μία ώρα επέστρεψε με τους στίχους για το «Nothing Compares 2 U». Η Ρότζερς εκτίμησε ότι το τραγούδι γράφτηκε για την οικονόμο του, τη Σάντι Σκιπιόνι, η οποία είχε αναγκαστεί να φύγει ξαφνικά, επειδή ο πατέρας της πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Η εκτέλεση του τραγουδιού από την Ο’ Κόνορ, όπως το ακούσαμε πρώτη φορά

«Η Σάντι ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε να έχει το αγαπημένο του αναψυκτικό, ότι το σπίτι ήταν καθαρό και υπήρχαν φρέσκα λουλούδια στο πιάνο…», εξήγησε η ηχολήπτρια. «Είχε φύγει, και η διάθεσή του γινόταν όλο και πιο κακή. Ρωτούσε μόνο: ‘Πότε θα επιστρέψει η Σάντι;’ Αυτό μπορεί να ήταν η έμπνευση για το τραγούδι», πρόσθεσε η Ρότζερς, κάνοντας αναφορά στους στίχους τού τραγουδιού: «It’s been seven hours and fifteen days since you took your love away». Η ίδια τόνισε πως αν και το «Nothing Compares 2 U» ήταν «εξαιρετικό», ο Πρινς δεν ήθελε να το κυκλοφορήσει ο ίδιος – ίσως επειδή ήταν πολύ προσωπικό. Τη χαμένη ηχογράφηση βρήκε ο Μάικλ Χάουι , ο επίσημος αρχειοφύλακας του «Prince Estate». Οπως ανέφερε, εντόπισε το υλικό σε μία απογραφή που έκανε και μόλις συνειδητοποίησε τι είναι, το ψηφιοποίησε.

Ετσι, άλλη μια ψηφίδα από την πολυτάραχη ζωή τού «πρίγκιπα της μουσικής», προστίθεται πλέον στο έργο του. Στο μνημόσυνο της επόμενης χρονιάς, ποιος ξέρει τι «δώρο» μας επιφυλάσσουν οι κληρονόμοι του.

Μέχρι τότε, ας μείνουμε με τις μουσικές αναμνήσεις ενός μεγάλου σταρ, ενώ οι σταγόνες από τη μoβ βροχή του κυλούν επάνω μας.
Ναι, μέσα μας παραμένει αθάνατος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...