195
O Γιάννης Κουτουβός (στο μέσον της φωτογραφίας) ανάμεσα στους Μotorhead (Lemmy, δεξιά και Michael 'Würzel' Burston αριστερά) |

Τελευταίο ριφ για τον Γιάννη Κουτουβό [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 13:53
O Γιάννης Κουτουβός (στο μέσον της φωτογραφίας) ανάμεσα στους Μotorhead (Lemmy, δεξιά και Michael 'Würzel' Burston αριστερά)
|

Τελευταίο ριφ για τον Γιάννη Κουτουβό [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 13:53

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα της 19ης Απριλίου, ένας από τους πιο δραστήριους ροκάδες της χώρας, ο Γιάννης Κουτουβός.

Μουσικός, λάτρης της χέβι μέταλ, ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής μουσικών εκπομπών στην τηλεόραση, αρχισυντάκτης μουσικών περιοδικών και εμπνευστής του θρυλικού Heavy Metal – Μetal Hammer, o Γιάννης Κουτουβός μεγάλωσε, επί δύο και πλέον δεκαετίες, με τα ακούσματά του γενιές και γενιές φίλων της ροκ και μέταλ σκηνής.

hqdefaultΧάρη στη διαδρομή του στον χώρο της  δισκογραφίας είχε την ικανότητα να διακρίνει τη δίψα του κοινού για ένα μέταλ περιοδικό στην Ελλάδα, θέτοντας τη βάση για ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά έντυπα στη χώρα μας, το Ηeavy Metal – Metal Hammer. Παράλληλα, ως μάνατζερ ελληνικών συγκροτημάτων, ανέδειξε -και διεθνώς- μερικές από τις γνωστότερες μέταλ μπάντες της ελληνικής σκηνής. Ηταν επίσης ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα τους Scorpions (δείτε το σχετικό βίντεο κάτω).

Με την ιδιότητα του μουσικού σχημάτισε τους Mini Boys (1967-1972) και τους The GraveL (1972-1982) με τους οποίους έδωσε μερικά επεισοδιακά -ιδιαίτερα κατά διάρκεια της δικτατορίας- live.

Στο συγγραφικό του έργο ξεχωρίζει το βιβλίο-αφιέρωμα στην μπάντα της Σιδηράς Παρθένας, γνωστότερη ως Ιron Maiden- (Iron Maiden – Ενα Βιβλίο Λεύκωμα, 1986).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...