267
Ο Αρσέν Βενγκέρ | REUTERS/Scott Heppell

Τέλος εποχής: Αποχωρεί από το τιμόνι της Αρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ!

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 12:15
Ο Αρσέν Βενγκέρ
|REUTERS/Scott Heppell

Τέλος εποχής: Αποχωρεί από το τιμόνι της Αρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ!

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 12:15

Οταν ο Αρσέν Βενγκέρ αναλάμβανε προπονητής της Αρσεναλ, μια φθινοπωρινή ημέρα του 1996, το ποδόσφαιρο ήταν άλλο. Η Βρετανία ήταν άλλη. Ο κόσμος ήταν άλλος. Οταν ο Αλσατός διέβη το κατώφλι του Χάιμπουρι για να ξεκινήσει μια ολόκληρη εποχή για τους «Κανονιέρηδες», η Premier League ήταν ακόμα στα πρώτα της βήματα, σταρ ήταν ο Ερίκ Καντονά και Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν υπήρχε στον χάρτη. Στη Βρετανία πρωθυπουργός ήταν ο Τζον Μέιτζορ –ο Τόνι Μπλερ θα πήγαινε στην Ντάουνινγκ Στριτ έναν χρόνο μετά. Οσο για τον κόσμο μας… το 1996 δεν υπήρχε πολιτικός Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μεσίτης, ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν 19 ετών.

Αυτή η εποχή κλείνει.

Μετά από 22 χρόνια και μια πλούσια τροπαιοθήκη, ο Αρσέν Βενγκέρ αποχωρεί από την Αρσεναλ στο τέλος της σεζόν.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Πέρυσι ο Βενγκέρ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο, αλλά, όπως σημειώνει o Guardian, κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα άφηνε τον πάγκο της βρετανικής ομάδας πριν από το 2019.

Ηταν πάντως έκπληξη η ανακοίνωση προτού τελειώσει η σεζόν και λίγες ημέρες πριν από τον ημιτελικό του Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και μετά από συζητήσεις με την ομάδα, αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν», αναφέρει σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Είχε αναλάβει τη βρετανική ομάδα τον Σεπτέμβριο του 1996, όταν ήταν σχετικά άγνωστος στη χώρα του. Γρήγορα όμως έχτισε την εικόνα του πρωτοπόρου προπονητή που ανανέωσε την εικόνα της ομάδας, οδηγώντας την από την μία επιτυχία στην άλλη, μεταξύ άλλων σε κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων Αγγλίας και -κυρίως- επτά Κυπέλλων Αγγλίας, ένα ασύλληπτο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...