214
Ο Λευκός Οίκος είναι επιφυλακτικός για την αλλαγή ηγεσίας στην Κούβα | Shutterstock

ΗΠΑ: Ούτε τώρα αναμένουμε αλλαγές στη διακυβέρνηση της Κούβας

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 14:11
Ο Λευκός Οίκος είναι επιφυλακτικός για την αλλαγή ηγεσίας στην Κούβα
|Shutterstock

ΗΠΑ: Ούτε τώρα αναμένουμε αλλαγές στη διακυβέρνηση της Κούβας

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 14:11

Σαφείς αιχμές για τη νέα ηγεσία της Κούβας αφήνει η αμερικανική κυβέρνηση, παρά το τέλος της εποχής Κάστρο και την ανάδειξη του Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ στην προεδρία της χώρας. Παράθυρο ελπίδας δεν φαίνεται να ανοίγει η Ουάσιγκτον για την αλλαγή των σχέσεων με την Αβάνα.

«Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένει ότι ο κουβανικός λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερες ελευθερίες υπό την προεδρία του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ και δεν έχει καμία πρόθεση να αμβλύνει την πολιτική της προς την κομμουνιστική κυβέρνηση της νήσου» τόνισε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι η προκαθορισμένη πολιτική των ΗΠΑ, να διοχετεύει κεφάλαια προς τον κουβανικό λαό και μακριά από τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις ασφαλείας και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κούβας, δεν αναμένεται να αλλάξει.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Κούβας οξύνθηκαν τον Σεπτέμβριο με την υπόθεση των αμερικανών εργαζομένων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα: παραπονέθηκαν για συμπτώματα όπως απώλεια ακοής, ημικρανίες και ναυτίες και σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία.

Ανοιγμα προς την Κούβα είχε κάνει, πάντως, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα άνοιξε εκ νέου το 2015 έπειτα από ένα διάστημα 50 ετών που οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν διακοπεί.

Ο Τραμπ, όμως, στην προ έξι -περίπου- μηνών ομιλία του στα Ηνωμένα Εθνη χαρακτήρισε διεφθαρμένη την κυβέρνηση της Κούβας ανεβάζοντας φανερά τους τόνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...