404
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ | Fraport

Fraport: Στρατηγική απόφαση η επένδυση στον ελληνικό τουρισμό

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 17:11
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ
|Fraport

Fraport: Στρατηγική απόφαση η επένδυση στον ελληνικό τουρισμό

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 17:11

Για την Fraport  η επένδυση στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική απόφαση, δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά, υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Ζίνελ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» ο κ. Ζίνελ, η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών και η αύξηση της επιβατικής κίνησης και του ποιοτικού τουρισμού είναι από τους βασικούς στόχους της Fraport για το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

«Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και η αύξηση της επιβατικής κίνησης. Τα μηνύματα αναφορικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου των Χανίων είναι ενθαρρυντικά», σημειώνει, στέλνοντας μήνυμα ευρύτερης εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας:

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν τόπο με τεράστια δυναμική, μια δυναμική που χρειάζεται επενδύσεις για να μπορέσει να απελευθερωθεί. Πιστεύω ότι ανέκαθεν υπήρχε διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ωστόσο, μια σειρά εμποδίων, όπως η γραφειοκρατία, δεν επέτρεψαν σε αρκετές επενδύσεις να πάρουν σάρκα και οστά. Το πιο σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του επενδυτή, να τον κάνεις να νιώσει ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση η χώρα έχει καταβάλει και συνεχίζει να καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια, με πολύ θετικά αποτελέσματα».

Παρά τα όσα έχει κατά καιρούς πει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για τους χειρισμούς της Fraport με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ο ο Αλεξάντερ Ζίνελ μιλά για αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση, που όπως εκτιμά, «αποτελεί προϋπόθεση σε ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο, όπως είναι η διαχείριση των 14 αεροδρομίων».

Στην ίδια συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece σκιαγραφεί και τους στόχους που έχουν τεθεί για την αξιοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων:

«Επιδιώκουμε σταθερά να βάζουμε τον πήχη ψηλότερα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή. Έχουμε μπροστά μας πολλά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να φτάσουμε στον τελικό “προορισμό”, δηλαδή στη δημιουργία σύγχρονων αεροδρομίων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των επιβατών και των επισκεπτών. Για εμάς δεν έχουν σημασία μόνο τα οικονομικά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε τη σημασία και αναγνωρίζουμε το ρόλο που έχουν τα αεροδρόμια στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία κάθε τόπου. Γι’ αυτόν το λόγο θέλουμε να έχουμε μαζί μας τις τοπικές κοινωνίες σε αυτή την προσπάθεια. Δημιουργώντας μια μεγάλη συμμαχία με τις τοπικές κοινωνίες και με τους επαγγελματίες του τουρισμού, φέρνουμε τον κοινό στόχο πιο κοντά».

Στη συνέντευξη του ο κ. Ζίνελ αναφέρεται ακόμα στο ύψος των επενδύσεων της εταιρείας για τα ελληνικά αεροδρόμια, επαναλαμβάνοντας ότι η γερμανική εταιρεία πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας και στις προοπτικές που της ανοίγονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...