715
O Πρωθυπουργός στην εκδήλωση του EquiFund στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών | Nikos Libertas / SOOC

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας «ντύθηκε» φιλικός προς τους επιχειρηματίες

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 09:51
O Πρωθυπουργός στην εκδήλωση του EquiFund στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
|Nikos Libertas / SOOC

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας «ντύθηκε» φιλικός προς τους επιχειρηματίες

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 09:51

Ηταν ένας Αλέξης Τσίπρας που είχε φορέσει το κοστούμι του δυναμικού, του καινοτόμου και του άνετου, όσο άνετος μπορεί να είναι όταν πρέπει να μιλήσει για καινοτομία, αριστεία κλπ. Η ομάδα επικοινωνίας του Πρωθυπουργού είχε φροντίσει από νωρίς να γεμίσει τα social media (Instagram και Twitter) με πλάνα του να καταφθάνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, να φωτογραφίζεται με τον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, και να γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα στη σκηνή για να μιλήσει στην εκδήλωση για το EquiFund, το κρατικό ταμείο που φιλοδοξεί να στηρίξει ερευνητές, φοιτητές και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Da6XbGOWAAIvCnI
Αλέξης Τσίπρας και Αλέξης Χαρίτσης (αριστερά) στη στέγη της… Στέγης

Οπως αναμενόταν ο κ. Τσίπρας επιχείρησε και το βράδυ της Δευτέρας στη συγκεκριμένη εκδήλωση να επιδείξει πόσο η κυβέρνησή του αλλάζει το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας ώστε «να αποκτήσει τον ρόλο που της αξίζει στον διεθνή καταμερισμό εργασίας και τις διεθνείς αγορές».

Αυτά στη θεωρία. Διότι, ως γνωστόν, στη θεωρία η πράξη είναι εύκολη, στην πράξη όμως… Είπε, για παράδειγμα ο κ. Τσίπρας: «Στηρίζουμε την καινοτόμα και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με όλους τους δυνατούς τρόπους». Και αν τον άκουγε ο Νίκος Δρανδάκης της Beat θα πρέπει να γέλασε με τον πόλεμο που δέχεται από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Αυτή η εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Στέγη αποδείχθηκε μια ακόμη φιέστα κυβερνητικών εξαγγελιών, όπως τα περίφημα αναπτυξιακά συνέδρια όπου υπουργοί αλληλοσυγχαίρονται.

Ο Πρωθυπουργός είπε λίγο πολύ τα γνωστά. Κάλεσε τους νέους επιχειρηματίες να επενδύσουν τώρα στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, μετά από οκτώ χρόνια κρίσης μπορεί πλέον να στηριχτεί στα πόδια της. «Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας είναι ουσιαστικά μια στροφή στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η ενσωμάτωση της καινοτομίας θα αυξήσει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο διεθνές περιβάλλον και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών» παρατήρησε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει ότι οι δείκτες φανερώνουν «με απόλυτη σαφήνεια» την ανάκαμψη της οικονομίας. «Ολη η προσπάθεια πλέον πέφτει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Αυτή η χώρα θα αλλάξει και θα αναπτυχθεί χάρη σε εσάς. Η υποστήριξη της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση», είπε στο ακροατήριό του.

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας είπε σε νέους επιχειρηματίες και μάνατζερ να ρισκάρουν στην Ελλάδα, και τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα τους στηρίξει…

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ελλάδα και ως εκ τούτου εξήρε «την αξία των ευκαιριών απασχόλησης με αξιοπρεπείς όρους σε όλο το δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που επένδυσε στις σπουδές και θέλει να μείνει ή να γυρίσει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι είναι μοναδική ευκαιρία να δοθεί διέξοδος και ευκαιρίες στο εξαιρετικό ταλέντο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και πρόσθεσε πως το EquiFund είναι ένα από τα καταλληλότερα εργαλεία. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν γυρνά πίσω στο μοντέλο του χθες, δημιουργεί ένα νέο παραγωγικό και βιώσιμο μοντέλο, «επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό» υπογράμμισε. Υποστήριξε ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία όπως είπε, στηρίζεται στην προσπάθεια που γίνεται από καθέναν από τους επιχειρηματίες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχετε τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Η υποστήριξη της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση όσο η χώρα ανακτά την αυτονομία της και στέκεται στα πόδια της» είπε.

00_001__041620181523894266 (1)

Απευθυνόμενος στους Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, είπε πως «η Ελλάδα σας χρειάζεται όλους, όπου κι αν έχετε επιλέξει να μείνετε. Με το ταλέντο σας, τις διαφορετικές εμπειρίες σας, είσαστε η φωνή της πατρίδας μας σε όλη τη γη. Οι επιτυχίες σας σε όλες τις γωνιές του κόσμου είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα. Διαδώστε το παντού: Η Ελλάδα αλλάζει πορεία, έχει στρατηγική, αλλάζει παραγωγικό μοντέλο» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σας χρειαζόμαστε και σας καλούμε να ενεργοποιηθείτε με όποιο τρόπο επιλέξετε. Δικτυωθείτε με τους ανθρώπους στην Ελλάδα, επενδύστε, εγκατασταθείτε ξανά στην πατρίδα. Ό,τι και να επιλέξετε, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας στηρίξουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο «κουμπαράς» του EquiFund διαθέτει 200 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, από το ΕΣΠΑ (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) 60 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 40 εκατ. ευρώ (μέσω του πακέτου Γιούνκερ), και από ιδιώτες επενδυτές 200 εκατ. –συνολική χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις, 0,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...