267
|

«Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας» – ο συγκλονιστικός επικήδειος του φίλου του Μπαλταδώρου

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 21:47

«Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας» – ο συγκλονιστικός επικήδειος του φίλου του Μπαλταδώρου

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 21:47

Ο θρήνος ήταν αβάσταχτος το μεσημέρι στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι πιλότοι και πολιτικοί έσπευσαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μπαλταδώρο, τον σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της Σκύρου.

Η εικόνα της συζύγου του τραγική, η γυναίκα λιποθύμησε. Συντετριμένοι ήταν και οι φίλοι του πιλότου, σειρές του από την Σχολή Ικάρων ακόμη. Και αυτός που συγκλόνισε ήταν ο επικήδειος με τον οποίο αποχαιρέτησε τον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο ο συνάδελφος και στενός φίλος του, Σπύρος Καρέλης.

Συγκινημένος ο συνάδελφός του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αδικοχαμένο πιλότο λέγοντας:

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σου και σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην αιωνιότητα , πέρασες στην ιστορία. Φεύγεις από τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει του ανέμου η οργή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την αποχωριστούμε ποτέ διότι το κενό της απουσίας σου είναι πολύ μεγάλο» ανέφερε μεταξύ άλλων με τρεμάμενη φωνή.

«Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με το χαμόγελο στα χείλη που ποτέ δεν σε εγκατέλειψε. Σε φοβόταν ο ουρανός, σε ζήλευε η θάλασσα. Μας είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα και σε εμένα προσωπικά που έτυχε να απευθύνω αυτά τα τελευταία λόγια. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν εκφράζονται με λόγια όσα αισθανόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω…» είπε, για να καταλήξει: «Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...