457
O Παύλος Μπακογιάννης και ο «Καπετάν Ερμής» | CreativeProtagon

«Πόλεμος» για την ανάρτηση του Μπακογιάννη για τον «Καπετάν Ερμή»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 18:32
O Παύλος Μπακογιάννης και ο «Καπετάν Ερμής»
|CreativeProtagon

«Πόλεμος» για την ανάρτηση του Μπακογιάννη για τον «Καπετάν Ερμή»

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 18:32

Μια ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, για τον Βασίλη Πριόβολο, τον θρυλικό «Καπετάν Ερμή» του ΕΑΜ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών, προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς που θέλουν να αποκαλούνται Δεξιοί και θίχτηκαν επειδή τον χαρακτήρισε «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας» και είπε ότι θα μείνει αξέχαστος στις Κορυσχάδες. Ακολούθησε δε, όπως συνηθίζεται τελευταία, ένας ταχύτατος διαδικτυακός «πόλεμος» για την κληρονομιά του «Καπετάν Ερμή», για το τι συνέβη ή δεν συνέβη στον Εμφύλιο και στη Μεταπολίτευση και για το αν ένας «γαλάζιος» όπως ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δεν πρέπει να τιμά κομμουνιστές ακόμα και στον θάνατό τους.

Κλασικό τοξικό ελληνικό Facebook δηλαδή, αλλά ας πρόσεχε και ο κ. Μπακογιάννης, εκεί το ανήρτησε.

Κάποιοι είπαν να ψέξουν τον κ. Μπακογιάννη ότι υμνεί τους «εχθρούς» της παράταξής του, καθώς τον εγγράφουν στη Νέα Δημοκρατία, άρα στη Δεξιά, άρα στην «άλλη πλευρά».

Αλλοι δεν δίστασαν να ταυτίσουν τον «Καπετάν Ερμή» με τον Δημήτρη Κουφοντίνα –άρα, είπαν, δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για τις αποφυλακίσεις του δολοφόνου του πατέρα του ο περιφερειάρχης.

Και άλλοι, ακόμα και δημοσιογράφοι, έσπευσαν να θυμίσουν ότι ο Πριόβολος είχε συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των «Σταμουλοκολλάδων» κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΑΣ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, παππού του κ. Μπακογιάννη λες και έχει κάποια σημασία για έναν άνθρωπο που έφθασε 100 ετών και μόλις έχει φύγει από τη ζωή.

Ηταν τέτοια η διαδικτυακή φασαρία που προκλήθηκε αρχικά από την «φιλοαριστερή» –όπως καταγγέλθηκε– ανάρτηση του κ. Μπακογιάννη και έπειτα για το παρελθόν και την ιστορία του «Καπετάν Ερμή», που χρειάστηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας να επανέλθει με δεύτερο σχόλιο το απόγευμα της Τετάρτης, υπενθυμίζοντας ότι ήταν η ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που πραγματοποίησαν την Εθνική Συμφιλίωση. «Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να ‘μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα» ήταν συγκεκριμένα η ανάρτηση του κ. Μπακογιάννη, που φαίνεται ότι στον δύσκολο δρόμο της συμφιλίωσης των δύο παρατάξεων βαδίζει στα γενναία χνάρια του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

&

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...