462
Η εταιρεία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι δεν φεύγει από την Ελλάδα | uber.com

Η UBER ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την υπηρεσία uberX στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2018, 11:45
Η εταιρεία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι δεν φεύγει από την Ελλάδα
|uber.com

Η UBER ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την υπηρεσία uberX στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2018, 11:45

Η UBER  γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι αναστέλλει τη λειτουργία του uberX από την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να αξιολογήσει αν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί, ενώ διατηρεί την υπηρεσία uberTAXI.

Στην Αθήνα η UΒER προσέφερε δύο υπηρεσίες: την uberX που χρησιμοποιεί ιδιώτες αδειοδοτημένους οδηγούς (και αναστέλλεται η λειτουργία της) και την uberTAXI στην οποία συνεργάζεται με οδηγούς ταξί (και την οποία θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά).

«Δεν φεύγουμε  από την Ελλάδα», ξεκαθάρισαν στελέχη της εταιρείας (που διατηρεί κανονικά τα γραφεία της στην Αθήνα) τονίζοντας ότι επιδίωξή της είναι να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση.

Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Σε σχόλιό του για την απόφαση της UBER, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, θέλησε να υποβαθμίσει τη σημασία του θέματος, αλλά και της ίδιας της παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

«Από πού να φύγει;» διερωτήθηκε κληθείς να σχολιάσει τα περί αποχώρησης -ουσιαστικά- της UBER από τη χώρα μας. «Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο και να φορολογείται στην Ελλάδα. Η UΒΕR δεν έχει τίποτα», παρατήρησε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o εμπνευστής του νόμου που οδήγησε στην απόφαση αναστολής της βασικής υπηρεσίας της εταιρείας στην πρωτεύουσα.

«Για όσους θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης, ενώ απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν προσωπικά πως έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου για να διώξει μια και καλή την εταιρεία από την Ελλάδα, αρκέστηκε να πει ότι «δεν ξέρουν τι τους γίνεται», ευχόμενος «Καλό Πάσχα και σε αυτούς και στην UΒΕR».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...