305
Η Αγντάμ σε ένα από τα βίντεο που έφτιαχνε και ανέβαζε η ίδια | YouTube

Vegan ακτιβίστρια υπέρ των ζώων η γυναίκα που άνοιξε πυρ στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 11:10
Η Αγντάμ σε ένα από τα βίντεο που έφτιαχνε και ανέβαζε η ίδια
|YouTube

Vegan ακτιβίστρια υπέρ των ζώων η γυναίκα που άνοιξε πυρ στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 11:10

Η ένοπλη επίθεση στα γραφεία του YouTube που άφησε τρεις τραυματίες, τον έναν από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και όχι μόνο γιατί είναι σπάνιο να βλέπουμε μια γυναίκα να εισβάλει σε ένα χώρο εργασίας και να αρχίσει να πυροβολεί.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δράστις της ένοπλης επίθεσης ήταν η Νασίμ Αγντάμ, 38 ετών, η οποία αυτοπυροβολήθηκε.

Η Αγντάμ είχε ένα κανάλι στο YouTube με το όνομα Nasime Wonder 1, το οποίο διαγράφτηκε μετά την επίθεση. Διαγράφηκαν και οι λογαριασμοί της στο Facebook και το Instagram.

Το κανάλι είχε περισσότερους από 5.000 συνδρομητές και τα βίντεο είχαν ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Οι αναρτήσεις της Νασίμ Αγντάμ στα αγγλικά και τα φαρσί αφορούσαν θέματα περσικού πολιτισμού και υγιεινής διατροφής.

Η ίδια παρουσιαζόταν ως «Περσίδα Αζέρα vegan bodybuilder». Ηταν δραστήρια ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης των ζώων και συχνά ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες ωμής βίας ενάντια σε ζώα.

Τον Ιανουάριο 2017, η Αγντάμ ανέβασε βίντεο στο οποίο κατηγορούσε την YouTube για «εφαρμογή διακρίσεων και φιλτράρισμα» του περιεχομένου του καναλιού της. Στην ιστοσελίδα της ανέβαζε το τελευταίο διάστημα βίντεο δημοφιλών YouTubers που διαμαρτύρονταν για μείωση εσόδων από τα δικά τους βίντεο.

Σε άλλη ευκαιρία διαμαρτυρόταν για το ότι το YouTube έχει βάλει ηλικιακό περιορισμό σε δικό της βίντεο με ασκήσεις για κοιλιακούς γιατί είναι προκλητικό.

Την Τρίτη η Αγντάμ εμφανίστηκε στα γραφεία του YouTube οπλισμένη με περίστροφο των 9 χιλιοστών και πυροβόλησε έναν άνδρα και δύο γυναίκες πριν στρέψει το όπλο στο εαυτό της.

Ο 36χρονος άνδρας, ο σύντροφός της, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αιτία της επίθεσης ήταν μία διένεξη του ζευγαριού. Οι τραυματισμένες είναι σε λιγότερο κρίσιμη κατάσταση.

Υπάλληλος της YouTube δήλωσε ότι πριν από την επίθεση είχε ακούσει καβγά σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου και έναν άνδρα να φωνάζει: «Θέλεις να με πυροβολήσεις;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...