266
O κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Αντόν Σκάπλεροφ | Youtube

Ρώσος κοσμοναύτης υμνεί τον… Νταλάρα από το Διάστημα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 15:26
O κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Αντόν Σκάπλεροφ
|Youtube

Ρώσος κοσμοναύτης υμνεί τον… Νταλάρα από το Διάστημα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 15:26

«Ζήτω η Φιλία της Ρωσίας και της Ελλάδας. Διαστημικούς χαιρετισμούς σε όλους! Είμαι ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Αντόν Σκάπλεροφ». Το μήνυμα του ρώσου κοσμοναύτη είχε ελληνικό χρώμα.

Από το «ρεσιτάλ» δεν έλειψε και ο… Γιώργος Νταλάρας για τον οποίο ο κ. Σκάπλεροφ εξέφρασε θαυμασμό. Το υμνολόγιο του κοσμοναύτη στην Ελλάδα ήχησε από το Διάστημα όχι σε τυχαία συγκυρία, αλλά λίγες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη στη Μόσχα του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018. Συναυλία του Νταλάρα άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων.

Ο κοσμοναύτης, που έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ήρωα της Ρωσίας, αναφέρθηκε ακόμη στον ελληνικής καταγωγής συνάδελφό του Θεόδωρο Γιουρτσίχιν. «Πολλοί Ρώσοι κοσμοναύτες συνδέθηκαν στενά με την Ελλάδα. Ενας από τους σεβαστούς συναδέλφους μας, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, έχει ελληνικές ρίζες ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί κοσμοναύτες μετά τις πτήσεις κάνουν την αποκατάστασή τους σε ελληνικά θέρετρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα» δήλωσε δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί επιλογή ρώσων κοσμοναυτών για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασής τους ύστερα από την πολύμηνη παραμονή τους στο διάστημα.

«Για αυτό πήρα μαζί μου στο Διάστημα το σηματάκι του ΕΟΤ και τα τραγούδια του ‘Έλληνα Ορφέα’, του Γιώργου Νταλάρα. Γνώρισα το έργο του Γ. Νταλάρα από τον καλό μου φίλο Θανάση Αυγερινό. Από τότε παίρνω πάντα μαζί μου ελληνική μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται δραστήρια τα θέρετρα στη Ν. Ρωσία όπου χωρίς δισταγμό μπορούμε να προσκαλούμε τους ξένους συναδέλφους και φίλους μας» πρόσθεσε ακόμη στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...