359
Η οικογενειακή φωτογραφία. Στην πίσω σειρά ο Αλέξης Τσίπρας (δεύτερος από αριστερά) και η Φώφη Γεννηματά (δεύτερη από δεξιά) | Party of European Socialists

Τσίπρας και Γεννηματά ξανά μαζί στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 14:40
Η οικογενειακή φωτογραφία. Στην πίσω σειρά ο Αλέξης Τσίπρας (δεύτερος από αριστερά) και η Φώφη Γεννηματά (δεύτερη από δεξιά)
|Party of European Socialists

Τσίπρας και Γεννηματά ξανά μαζί στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 14:40

Για μια ακόμη φορά τα γραφεία του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στις Βρυξέλλες έγιναν πεδίο μιας πολιτικά αμήχανης συνύπαρξης του Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά. Ως γνωστόν, το PES καλωσορίζει τον τελευταίο καιρό ως παρατηρητή τον Πρωθυπουργό στις εργασίες του, μολονότι είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής το αυτοδίκαιο μέλος του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Αυτή η συνύπαρξη είναι μια δύσκολη άσκηση ακόμα και σε επίπεδο επικοινωνίας. Η κυρία Γεννηματά βρίσκεται στον φυσικό της πολιτικό χώρο, όμως ο κ. Τσίπρας προσκαλείται και φωτογραφίζεται, σε μια διαδικασία που ίσως να μαρτυρά τους μύχιους πόθους της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για μια «κανονικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και έχει προκαλέσει την ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη.

Η κυρία Γεννηματά έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης δεκτή στη σύνοδο του PES στις Βρυξέλλες από τον Σεργκέι Στάνισεφ, ευρωβουλευτή και πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών.

fofiko

Ηταν όμως ο κ. Τσίπρας που φορώντας την κορδέλα μνήμης για την επέτειο των δύο χρόνων από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, έστρεψε τα φλας των φωτογράφων επάνω του.

DY5EIVIXcAAgii2
Αντόνιο Κόστα, Αλέξης Τσίπρας και Πιερ Μοσκοβισί στη σύνοδο του PES
Tsipras
Ο Σεργκέι Στάνισεφ καρφιτσώνει την κορδέλα στο πέτο του Αλέξη Τσίπρα

Ο ενθουσιασμός που δείχνουν από το PES για την παρουσία του κ. Τσίπρα –μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/ NGL)– έχει να κάνει με την κρίση που βιώνει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός χώρας και γι’ αυτό είναι τόσο ευπρόσδεκτος στο πολιτικά αποδυναμωμένο τα τελευταία χρόνια PES. Οι μόνοι σοσιαλιστές πρωθυπουργοί στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο Αντόνιο Κόστα της Πορτογαλίας και ο Στέφαν Λέβεν της Σουηδίας.

Ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεννηματά δεν βρέθηκαν στο ίδιο φωτογραφικό κάδρο παρά μόνο στη λεγόμενη οικογενειακή φωτογραφία.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από αυτήν την παρουσία του «παρείσακτου» κ. Τσίπρα στην ομάδα του PES και αναζητούν ένα τρόπο απομόνωσής του. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο, δεδομένων των φιλικών σχέσεων του Πρωθυπουργού με τον Αντόνιο Κόστα και τον Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...