258
|

Φίλης: Ο Τσίπρας με έδιωξε λόγω του Ιερώνυμου όχι του Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 11:46

Φίλης: Ο Τσίπρας με έδιωξε λόγω του Ιερώνυμου όχι του Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 11:46

Ποιος έδιωξε τον Νίκο Φίλη από το υπουργείο Παιδείας; Μολονότι είναι μια ιστορία παλιά πλέον –από τον Νοέμβριο του 2016 που είχε γίνει εκείνος ο «δομικός» ανασχηματισμός έχουν περάσει 17 μήνες, πολλοί στον πυκνό πολιτικό χρόνο που βιώνουμε– επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει τις αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας για τα βιβλία και τη διδασκαλία των Θρησκευτικών.

Ο ίδιος ο κ. Φίλης έσπευσε να τοποθετηθεί αναφέροντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έδιωξε από την κυβέρνηση ύστερα από απαίτηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

«Υπό την απειλή του Αρχιεπισκόπου με απέπεμψε ο Πρωθυπουργός από το Υπουργείο Παιδείας», δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο κ. Φίλης, αποσυνδέοντας την αποπομπή του από τη στάση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος ως γνωστόν είχε υποσχεθεί δημοσίως στον κ. Ιερώνυμο να ρίξει την κυβέρνηση αν ο ιεράρχης του το ζητούσε…

«Αυτός με απέπεμψε και όχι ο κ. Καμμένος, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να απαντήσει στην επιθετικότητα του Αρχιεπισκόπου με την ίδια στάση, διατηρώντας εμένα στη θέση μου», είπε ο κ. Φίλης, παρατηρώντας όμως ότι αποδείχτηκε στη συνέχεια πως η στάση αυτή του κ. Τσίπρα «ήταν λάθος γιατί έστειλε λάθος μηνύματα».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επανέλαβε την κριτική του προς το ΣτΕ, λέγοντας ότι η απόφασή του για τα Θρησκευτικά στέλνει ένα σήμα προς την κοινωνία ότι σε κρίσιμους θεσμούς, όπως στο ΣτΕ, επικρατούν «σκοταδιστικές αντιλήψεις και αναχρονιστικές».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Φίλης είπε ότι στα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα θα πρέπει να δημιουργούνται συνενώσεις και θα πρέπει και η κυβέρνηση να συμβάλλει σε αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...