605
O Πάνος Καμμένος εξέρχεται από το Μαξίμου. Μετά είπε το ποίημα στους δημοσιογράφους | INTIMENEWS

Συζητούσαν επί 71 λεπτά για τον «σκοπό της συνεργασίας τους»;

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 19:15
O Πάνος Καμμένος εξέρχεται από το Μαξίμου. Μετά είπε το ποίημα στους δημοσιογράφους
|INTIMENEWS

Συζητούσαν επί 71 λεπτά για τον «σκοπό της συνεργασίας τους»;

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 19:15

Οταν ο Πάνος Καμμένος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου στις 6.06 μ.μ. της Τρίτης δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν ότι με τον Πρωθυπουργό συζήτησαν «για τον κύριο σκοπό που η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε». Ο υπουργός Αμυνας μπήκε στην πρωθυπουργική έδρα της Ηρώδου Αττικού στις 4.55 μ.μ. Θέλει δηλαδή να μας πει ο κ. Καμμένος ότι επί 71 λεπτά αυτός και ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσαν για τον σκοπό που συμφώνησαν πριν από τρισήμιση χρόνια…

Η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων ανακοινώθηκε και κανονίστηκε αφού οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες έγραψαν ότι υπάρχει κρίση στη σχέση τους. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε πει ότι το ραντεβού κλείστηκε για να συζητηθεί η υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

Αλλά ο κ. Καμμένος είπε ότι συζήτησαν για τη συμμαχία τους και τους στόχους της που -κατά τον ίδιο- ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση· για να προσθέσει μπροστά στις κάμερες ότι «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

«Γι’ αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας», τόνισε ο υπουργός Αμυνας.

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με την όλη σκηνοθεσία. Αν η συνάντηση έγινε για τους έλληνες στρατιωτικούς δεν χρειαζόταν καν να γίνει –υπάρχουν και τα τηλέφωνα και ο κ. Τζανακόπουλος μας έχει πει ότι Πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας τηλεφωνιούνται έξι φορές τη μέρα.

278786

Αν έγινε για να συζητηθεί ο σκοπός της συνεργασίας τους, σημαίνει ότι όντως κάποιο πρόβλημα υπήρχε και γι’ αυτό τα είπαν επί πάνω από μία ώρα. Ασχέτως αν ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε την προβολή αυτού του ραντεβού για να κατηγορήσει on camera ως «φυλλάδα» την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που έγραψε τη Δευτέρα για άγριο καβγά του με τον Πρωθυπουργό στο Καβούρι.

«Σενάρια μπορεί να κάνουν διάφοροι. Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία», είπε ο κ. Καμμένος.

Στην πραγματικότητα η συνάντηση ήταν όντως για να θυμηθεί το ζευγάρι γιατί τα είχε βρει αρχικά, για να ανανεωθεί αυτό το ιδιότυπο σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης των δύο κυβερνητικών εταίρων, το οποίο καθώς πλησιάζουν οι εκλογές υπόκειται σε αυξημένες φθορές (άλλες τριβές, όπως οι μπιλιές στο καζίνο και οι μπίζνες με τους Σαουδάραβες αποδείχτηκαν απλώς ευκαιρίες για τον κ. Τσίπρα να αποδείξει πόσο αγαπάει τον εταίρο του).

Ο κ. Καμμένος επέμεινε από την πλευρά του στα «μέχρι τέλους με τον Τσίπρα», αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί «με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις» των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Μία κόκκινη γραμμή είναι το Σκοπιανό, για το οποίο ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι δεν ψηφίζει συμφωνία με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», αλλά αυτή τη φορά διευκρίνισε πως το μείζον θέμα είναι η αλλαγή του συντάγματος της ΠΓΔΜ. Σε αυτό φαίνεται πως η κυβέρνηση (οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μαζί πλέον), παίζει εκ του ασφαλούς. Ξέρει ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν μπορεί να επιβάλει αλλαγή του Συντάγματος, άρα η όποια διαπραγμάτευση είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη σε ναυάγιο. Και έτσι οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...