214
Είναι η πρώτη φορά που η αυτονόητη άσκηση αρμοδιότητας της Περιφέρειας μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό όχημα αυτοπροβολής, σχολίασε ο Γιάννης Σγουρός | Facebook

Σγουρός: Προπαγάνδα η καμπάνια Δούρου για τα έργα στον Φαληρικό Ορμο

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 18:16
Είναι η πρώτη φορά που η αυτονόητη άσκηση αρμοδιότητας της Περιφέρειας μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό όχημα αυτοπροβολής, σχολίασε ο Γιάννης Σγουρός
|Facebook

Σγουρός: Προπαγάνδα η καμπάνια Δούρου για τα έργα στον Φαληρικό Ορμο

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 18:16

Με το σύνθημα «This is not fake news» η Ρένα Δούρου επέλεξε να διαφημίσει τα έργα, που ξεκινούν, για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, εγκαινιάζοντας μάλιστα ολόκληρη διαδικτυακή εκστρατεία. Στο πλαίσιο της εν λόγω διαφημιστικής προβολής εντάσσεται και το σχετικό βίντεο που προτάσσει την χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. ευρώ των έργων ανάπλασης από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο προκάτοχός της  Γιάννης Σγουρός, ωστόσο, δεν δίστασε να σχολιάσει για την καμπάνια Δούρου ότι πρόκειται για «την πρώτη φορά από συστάσεως του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που η αυτονόητη άσκηση της υπερέχουσας αναπτυξιακής αρμοδιότητας της Περιφέρειας μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό όχημα αυτοπροβολής της επικεφαλής της». Προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει την ώρα μάλιστα που η Περιφέρεια Αττικής είναι ουραγός στην απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ.

«Το πλέον οξύμωρο της υπόθεσης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός, «είναι ότι η προπαγάνδα ξεκινά με το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, έργο το οποίο η διοίκηση της Περιφέρειας καπηλεύεται παίζοντας με τη νοημοσύνη των πολιτών», καθώς όπως αναλυτικά αναφέρει ο πρώην περιφερειάρχης:

  • α) τα χρήματα τα βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη θητεία,
  • β) τη μελέτη τη βρήκε έτοιμη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,
  • γ) η παράταξή της – προεξάρχοντος του επισπεύδοντος αντιπεριφερειάρχη νοτίου τομέα – το είχε καταψηφίσει και με τα δύο χέρια (Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αρ. 103/2014) εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία της.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...