312
Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μάρης, μια εκδοτική σχέση που κράτησε λίγο | SOOC/CreativeProtagon

Τι σημαίνει το διαζύγιο Ιβάν Σαββίδη – Δημήτρη Μάρη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 20:09
Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μάρης, μια εκδοτική σχέση που κράτησε λίγο
|SOOC/CreativeProtagon

Τι σημαίνει το διαζύγιο Ιβάν Σαββίδη – Δημήτρη Μάρη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 20:09

Ενα διαζύγιο που ήρθε ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε κάθε λόγο να πάρει τις αποστάσεις της από τον… κουμπουροφόρο Ιβάν Σαββίδη καταγράφηκε στον κόσμο των ελληνικών ΜΜΕ, καθώς τη Δευτέρα χώρισαν οριστικά οι δρόμοι του αφεντικού του ΠΑΟΚ και μιντιάρχη («Εθνος», κανάλι «Ε», μεταξύ άλλων) με τον Δημήτρη Μάρη της 24Media, εταιρείας που δραστηριοποιείται στα διαδικτυακά μέσα και όχι μόνον.

Η 24 Media είχε αναλάβει τη δημοσιογραφική παραγωγή του «Εθνους» δίνοντας, στην ιδιοκτησίας Ιβάν, εφημερίδα ξεκάθαρα φιλοκυβερνητική γραμμή –αρκεί να θυμηθεί κανείς τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα για τη δήθεν επιτυχημένη επίσκεψη Ερντογάν ή τη γλυκερή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Εθνος της Κυριακής» 21 Ιανουαρίου. Ηδη, όμως, από το φύλλο της Δευτέρας 12 Μαρτίου, είχε αφαιρεθεί το όνομα του κ. Μάρη από την ταυτότητα της εφημερίδας.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν και οι παραιτήσεις δύο διευθυντικών στελεχών, του διευθυντή της εφημερίδας Μάνου Χωριανόπουλου και του διευθυντή και συμβούλου περιεχομένου Μάνου Μίχαλου, που προέρχονται από την 24Media.

To «Εθνος« και το «Εθνος της Κυριακής» αναλαμβάνουν να τρέχουν μέχρι νεωτέρας ο Νούλης Χατζηδημητρίου και ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, ενώ οι δημοσιογράφοι των δύο εφημερίδων θα συνεχίσουν να στεγάζονται στα γραφεία της 24 Media στη Συγγρού, μέχρι νεωτέρας.

Χαρακτηριστικό της εύθραυστης ισορροπίας που επικρατούσε μέχρι και την επισημοποίηση του χωρισμού ήταν το πρωτοσέλιδο του «Εθνους» της Δευτέρας για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: στο φύλλο αναφερόταν ότι το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν κανονικό αλλά και η εμπρηστική εισβολή του Σαββίδη στο γήπεδο.

24392150_8

Δεν είναι δε λίγοι αυτοί που είδαν στην αποχώρηση του (φιλοκυβερνητικού) ομίλου Μάρη από το σχήμα μια προσπάθεια του Μαξίμου να αποστασιοποιηθεί από τον Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο εδώ και τρία χρόνια έχουν πορευτεί πλάι πλάι, από τον διαγωνισμό-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες μέχρι τους διθυράμβους του αφεντικού του ΠΑΟΚ για τον Αλέξη Τσίπρα και τις ευχές του τελευταίου για ένα πρωτάθλημα του Δικεφάλου του Βορρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...